Societat

La Mesa per la Discapacitat convoca una massiva concentració

Aquesta convocatòria se suma a les activitats reivindicatives que el sector de la discapacitat intel·lectual porta endavant en defensa dels serveis prestats

En acabant les perolades i els tancaments protagonitzats per vora 40 centres de persones amb discapacitat intel·lectual del País Valencià, ha estat convocada per demà dijous 11 d'octubre, una concentració davant les Corts Valencianes i una assemblea ciutadana a plaça de la Mare de Déu, amb la intenció de reclamar el pagament del deute que la Generalitat té contret amb aquestes entitats i que suposa una vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquestes accions han estat convocades per la Mesa per la Discapacitat on hi participen familiars, professionals, voluntaris i fins i tot persones afectades per aquesta discapacitat.

Cal recordar que, sense comptar altres departaments de l'Administració Autonòmica, la conselleria de Benestar Social deu a aquestes entitats, més de 15 milions d'euros, que se sumen a les quantitats d'altres departaments i que posen en perill la continuïtat del sector de l'atenció als discapacitats en general i als discapacitats intel·lectuals en concret.

Així doncs, a les 11 hores tindrà lloc la concentració a les portes de les Corts Valencianes, on es procurarà lliurar una carta i el comunicat redactat a l'efecte, a tots els grups parlamentaris i al president de la cambra Legislativa.

A les 12 del migdia està prevista l'assemblea ciutadana, on es farà lectura de l'esmentat manifest, a càrrec de Lola Moltó, actriu de la sèrie “L'Alqueria Blanca” de la televisió autonòmica valenciana.

L'organització espera aconseguir la presència de més de 5.000 persones en aquest acte reivindicatiu previst.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.