Societat

educació

La comunitat educativa alça la veu als carrers de Barcelona

Milers de persones es manifesten en defensa de l'escola pública

La protesta demana la fi de les retallades

Lluint les samarretes grogues que ja han adoptat com a emblema, la comunitat educativa en bloc es va manifestar ahir a la tarda pel centre de Barcelona en contra de les retallades que afecten l'ensenyament públic. Professors, estudiants, associacions de pares i sindicats van desfilar conjuntament en una protesta que va aplegar milers de persones –5.500 segons la Guàrdia Urbana, 50.000 pels organitzadors–, i que va tenir una posada en escena festiva però un marcat transfons reivindicatiu. La substitució de les baixes dels lectius amb contractes d'un 100% de l'horari i el salari, l'augment de les beques de menjador i de transport, l'eliminació de les taxes en l'FP, la disminució del cost de les matrícules universitàries o la reducció del nombre d'alumnes per aula, van ser algunes de les reclamacions concretes que es van expressar durant la protesta. Els governs de l'Estat i de la Generalitat van ser els dos destinataris explícits de les consignes més crítiques dels manifestants, als quals es va afegir un vistós destacament de iaioflautes. El malestar, dins i fora del sector educatiu, és punyent.

La marxa, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), va iniciar el seu recorregut a la plaça d'Urquinaona i el va cloure a la de Sant Jaume. Des de la seva capçalera, els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i la UGT, Josep Maria Álvarez, van coincidir a denunciar que sigui el sector públic el que pagui els plats trencats d'una crisi larvada pels mercats.

LA FRASE

El govern ha preferit regalar l'impost de successions a les grans fortunes i retallar en educació
Joan Carles Gallego
secretari general de CCoo a Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.