Societat

El Consell pendent de la seguretat per autoritzar una macrofesta de música electrònica aquest cap de setmana

Se celebrarà a Fira València amb un aforament per a 12.400 persones

Els organitzadors garanteixen la seguretat de la cita i de les instal·lacions

El govern valencià esperarà fins rebre tota la informació per concedir l'autorització a la macrofesta de música electrònica Black Lotus Festival, prevista per aquest cap de setmana a Fira València amb aforament per12.400 persones. Així ho ha indicat el conseller de Governació, Serafín Castellano, aquest dimarts als mitjans després de la reunió de la comissió d'espectacles públics i activitats recreatives. Castellano ha assenyalat que després de la tragèdia de la festa al Madrid Arena, on varen morir quatre persones, hi ha una “major sensibilitat” cap a aquest tipus d'espectacles. El conseller ha dit que queda per revisar el pla de muntatge de l'escenari i els grups electrògens abans d'autoritzar.

Castellano ha dit que la comissió tècnica està estudiant si aquests elements compleixen els requisits i que l'autorització del festival pot arribar fins i tot el dia anterior a la celebració del mateix. El responsable de la conselleria de Governació ha afegit que és un procediment similar a tots els grans espectacles i que la conselleria vetllarà perquè “es complisca la normativa i s'apliquen rigorosament cadascun dels requisits establerts”.

Organitzadors

Davant la polèmica encetada per la tragèdia al Madrid Arena, l'organització del festival Black Lotus ha emés un comunicat on garanteix la seguretat de la cita i de les seues instal·lacions. Al mateix, informen de les mesures de seguretat que es duran a terme i remarquen que són mesures estudiades i aprovades pel govern valencià i la Diputació de València.

La festa tindrà una superfície total de 10.000 metres quadrats, amb 10 portes d'evacuació que tenen 9 metres d'ample cadascuna. Aquestes portes estaran obertes durant tot el festival i permeten desallotjar 1.800 persones per minut, segons l'organització. El Black Lotus assenyala a més que a la festa no hi haurà ni passadissos ni escales i que el pavelló de Fira València compleix amb totes les mesures de seguretat en extracció de fums, mesures contra incendis i instal·lacions elèctriques. L'aforament és de 12.400 persones. L'organització també posa de manifest que tots els controladors tenen la documentació en regla per l'empresa de seguretat i estan donats d'alta. A més a més, el festival informa que comptarà amb tres ambulàncies, tres auxiliars i tres metges, policia local i policia espanyola per vetllar la salut i seguretat dels assistents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.