Societat

turisme

Barcelona tindrà una gran festa popular de Cap d'Any

L'Ajuntament i el gremi d'hotelers estudien diferents llocs per poder-hi fer la celebració, pensada com a atractiu turístic

L'ocupació hotelera el 2012 va ser del 75%, similar a la del 2011

Barcelona tindrà una gran festa popular de Cap d'Any, pensada com a atractiu turístic. Així ho va avançar ahir el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, durant la presentació del balanç de l'ocupació hotelera de l'any 2012. Fa temps que els hotels de Barcelona reclamen activitats lúdiques que serveixin de reclam per al turisme. Aquesta en seria una i serviria també per oficialitzar la celebració espontània que any rere any s'acaba muntant a l'entorn de la plaça Catalunya i on es concentren sobretot visitants estrangers.

El Gremi d'Hotels i l'Ajuntament ja van intentar muntar l'any passat un gran esdeveniment per donar la benvinguda al 2013, com fan moltes grans ciutats arreu del món. Al final no hi van arribar a temps. Clos va garantir ahir que aquest any sí que es farà la festa, i va avançar que s'estan estudiant diferents llocs per fer-la, entre els quals hi ha Montjuïc.

Pel que fa al balanç de l'any passat, Barcelona va registrar una ocupació mitjana de pràcticament el 75%, quasi la mateixa que l'any anterior. Els mesos de més ocupació van ser de juliol a octubre, amb una mitjana del 86%, la més alta de tot Europa. I el de menys ocupació, el gener, amb un 47,7%. El preu mitjà per habitació i dia és de 109 euros, 3 euros més que el 2011.

Clos entén que les dades presentades ahir són “positives” i que el sector turístic “està aguantant bé” tenint en compte la situació general de crisi. S'ha mostrat preocupat, però, per la davallada del turisme procedent de la resta de l'Estat, ja que ara només representa el 20%, respecte a un 80% de turisme estranger.

LA XIFRA

75
per cent
és pràcticament el percentatge d'ocupació que van registrar els hotels de Barcelona l'any passat.

El Congrés del Mòbil bat tots els rècords

La celebració del Congrés Mundial del Mòbil, del 25 al 28 de febrer, ha omplert els hotels de Barcelona. L'organització ha reservat 25.000 habitacions, un 10% més que l'any passat, a un preu –uns 230 euros de mitjana– que duplica el preu habitual d'una nit d'hotel. Jordi Clos va destacar la importància del congrés per al sector, amb un impacte de 23 milions d'euros. Els beneficis per al conjunt de la ciutat s'han quantificat en 300 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.