Societat

religió

Tarragona prepara una beatificació de Guinness

Serà la més gran de l'Església, amb mig miler de màrtirs

L'acte, el mes d'octubre, atraurà 30.000 pelegrins

El proper 13 d'octubre la ciutat de Tarragona serà l'escenari de la beatificació massiva més gran duta a terme per l'Església catòlica: més de 500 màrtirs, la majoria morts durant els anys de la guerra civil espanyola, seran declarats beats en un acte que se celebrarà a l'aire lliure en el Complex Educatiu de la ciutat. L'Arquebisbat de Tarragona, que n'és l'organitzador, calcula que la ciutat podria atreure durant aquells dies fins a 30.000 pelegrins, a més dels 160 bisbes i 1.000 sacerdots que estaran presents a la cerimònia. La beatificació estarà presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, després que s'hagi confirmat que el papa Francesc, que havia estat convidat per l'arquebisbe, no hi assistirà.

Les causes de beatificació, que es van iniciar l'any 1952 i que impliquen una trentena de diòcesis de tot l'Estat, inclouen entre els màrtirs 147 religiosos, entre els quals els vint monjos de Montserrat.

De forma paral·lela a la cerimònia, l'Arquebisbat ha organitzat tot un seguit d'activitats culturals i religioses per als pelegrins, com una representació especial de la Passió de Sant Fructuós a la Tàrraco Arena Plaça i una exposició dels passos de la Setmana Santa de Tarragona. A més, es potenciarà la ruta dels primers cristians a la ciutat i altres de tipus religiós a la resta de la demarcació.

LA XIFRA

34
causes
són les que aglutinarà la beatificació massiva. La major part dels màrtirs van morir durant la Guerra Civil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.