Societat

‘La Puta i la Ramoneta', convertides en joc de cartes

Cada jugador ha de defensar una de les posicions existents sobre la relació entre Catalunya i l'Estat, independentistes, espanyolistes i federalistes

Els creadors de la iniciativa, dos joves emprenedors d'Igualada. ja han presentat el joc a l'expresident Jordi Pujol

Els independentistes, els espanyolistes o els federalistes són alguns dels personatges del primer joc de cartes que fa una sàtira sobre la política catalana. Es tracta de La Puta i la Ramoneta, un joc creat per l'empresa Catalan Games, impulsada per dos joves emprenedors d'Igualada, Marc Miquel i Ricard Muntané. Cada jugador ha de defensar una de les posicions existents respecte de la situació de Catalunya i el seu encaix amb l'Estat. El director del projecte, Marc Miquel, ha explicat que el seu objectiu és que “tothom jugui al joc de la Puta i la Ramoneta, però que els polítics deixin de fer-ho”. Els creadors ja l'han presentat a l'expresident Jordi Pujol i volen enviar-ne un exemplar a tots els grups parlamentaris.

El joc de La Puta i la Ramoneta està pensat perquè hi participin entre tres i sis persones i cada jugador haurà de defensar una de les posicions existents respecte de la situació de Catalunya i el seu encaix amb l'estat espanyol. Hi haurà tres bàndols: l'independentista, l'autonomista i l'estat espanyol. Cadascun d'ells jugarà les seves cartes per influir en la cultura, l'economia i les lleis. Segons ha explicat el director del projecte, Marc Miquel, “cada personatge podrà negociar les seves cartes per fer la puta o la ramoneta, generar aliances o negociar”.

Davant de l'auge dels jocs electrònics, Miquel ha ressaltat que volien potenciar un joc físic perquè “té la virtut que la gent es pot mirar a la cara i passar-se una carta o una fitxa”. Per això, ha dit, “hem agafat unes cartes, els hi hem posat caricatures de la política catalana dels darrers deu anys i en fem sàtira”. El director del projecte ha explicat que el joc “caducarà un cop aconseguim la independència perquè la puta i la ramoneta s'han d'acabar”

“Hem impulsar el joc amb la voluntat d'estendre'l a tot el país com un producte cultural i divertit per riure i jugar-hi, però també com a homenatge a certes persones que ens han ensenyat una manera de fer”. Marc Miquel ha explicat que ja han presentat el joc a algunes personalitats polítiques com l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i també escriptors com Albert Sánchez Piñol, Quim Monzó o Marius Serra.

D'altra banda, el creador del joc ha explicat que si aconsegueixen els diners necessaris volen enviar un exemplar del joc a tots els grups polítics del Parlament. Segons els impulsors del projecte, la seva intenció és “donar un toc d'atenció als polítics a través de l'humor”.

Campanya a Verkami


Els creadors del joc han impulsat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per poder recaptar els diners necessaris per poder fabricar el joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.