Societat

successos

Un periodista detingut acusa els Mossos de lesions

La policia denuncia l'informador per una falta d'atemptat a l'autoritat

El reporter va destapar el cas del recent homenatge a la Divisió Azul

Pluja de peticions demanant explicacions a Interior

Paraula de periodista contra atestat de policia. Bertran Cazorla, reporter col·laborador del setmanari La Directa, va ser objecte d'una controvertida detenció a primera hora del matí d'ahir per agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona, en una actuació policial que va acabar amb un creuament de denúncies. El reporter acusa els agents d'haver-lo agredit, mentre que la policia va denunciar Cazorla per una falta d'atemptat a l'autoritat.

El periodista, que recentment va destapar l'escàndol de l'homenatge de la delegada del govern, María de los Llanos de Luna, a la División Azul, va quedar ahir a la tarda en llibertat després de declarar. L'episodi té una altra derivada pel fet que Cazorla va formalitzar una queixa perquè els Mossos li van parlar en castellà.

La versió d'uns i altres només coincideix en l'origen dels fets, quan a última hora de la matinada Cazorla es va interessar per una identificació que feien uns mossos a un individu davant la comissaria de Nou de la Rambla. La policia sosté que el periodista els va insultar i que per això el van traslladar, identificar i retenir a l'interior de la comissaria. Un cop allí, Cazorla es va “llançar sobre un agent” per agredir-lo. Segons la policia, les possibles lesions que podria tenir Cazorla són “derivades exclusivament del fet de la resistència a la mateixa detenció”, mentre que hi ha tres policies ferits lleus “producte del forcejament”.

Per la seva part, el periodista sosté que fins a quatre agents el van agredir impunement, insultant-lo després d'haver-se tret el número d'identificació. En quedar en llibertat, Cazorla es va dirigir a un centre mèdic per fer-se un reconeixement, pas previ a la formalització d'una denúncia. També tenia la intenció de fer-se la prova de l'alcoholèmia perquè la policia l'acusa d'anar begut, quan és abstemi. El seu advocat pensa demanar les imatges de les càmeres de seguretat que hi ha dins i fora de la comissaria.

El fet va adquirir ahir a la tarda un notori ressò. Dirigents d'ERC, la CUP, ICV i el PSC van demanar explicacions a Interior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.