Societat

Demanen que no es retallin els serveis socials de proximitat

Alerta per la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local

Un comunicat conjunt dels col·legis professionals de politòlegs i sociòlegs, treballadors socials, educadors socials, pedagogs i psicòlegs alerta a les diverses administracions de Catalunya que la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, que impulsa el govern espanyol, pot comportar una desaparició dels diversos serveis socials de proximitat.

L'alarma prové del fet que amb la nova legislació es vol retallar les competències en matèria de serveis socials als municipis de menys de 20.000 habitants, a la vegada que es rebaixarien les competències dels ajuntaments més grans.

Segons aquests cinc col·legis professionals, amb la nova llei es posarà en risc “l'atenció bàsica a famílies en situació de vulnerabilitat i que ara disposen dels serveis socials municipals com un recurs bàsic per donar resposta a les seves necessitats més urgents”. Els professionals també consideren greument amenaçada la “dignitat de les persones, la convivència cívica i la pau social”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.