Societat

Cancel·len unes colònies que atreien nens amb la promesa de veure famosos

L'organització comença a retornar els diners a les famílies que s'han quedat sense l'activitat

La promoció feia servir els Polseres Vermelles de reclam

Un nen és un famós en potència. Tots els nens volen ser famosos. Per això unes colònies d'estiu promocionades amb l'esquer “coneix el teu famós” són un èxit assegurat. Són un èxit o potser una estafa si els famosos no apareixen, els nens i els pares protesten, el responsable desapareix de matinada al·legant malaltia i l'activitat s'anul·la tot i quedar pendents tres torns.

Aquesta és la patètica història de les colònies organitzades per Lleure i Cultura, una entitat que diu no tenir ànim de lucre, i que ha tingut com a perjudicats desenes de nens que confiaven tenir un contacte viu i directe amb els protagonistes de Polseres Vermelles, entre altres famosos.

Els actors Alex Monner i Carlos Cuevas, els grups La Pegatina, Els Pets i els Catarres i els protagonistes del Super 3 són alguns dels reclams utilitzats en la promoció de les colònies que ningú no ha vist. Però hi ha més frau, en el compte de Twitter de l'entitat apareix una fotografia amb imatges de persones conegudes, entre les quals hi ha Carles Puyol i Andrés Iniesta. L'equívoc i la confusió es completa amb una llegenda sobreimpresa a la imatge en què es llegeix: “Ja teniu la llista dels convidats que ens visitaran.”

Dels cinc torns de colònies que s'havien de fer només se n'han celebrat dos. Durant aquests dies hi ha constància que en una ocasió hi van ser presents els membres del grup de música El secret de París i en una altra ocasió hi van anar els periodistes responsables del lloc web adolescents.cat. Des d'aquest lloc web s'han afanyat a desvincular-se de l'activitat amb una extensa nota en què mostren la “solidaritat amb els afectats per la desil·lusió viscuda”.

Cultura i Lleure s'anuncia com una entitat col·laboradora de La marató de TV3. Ahir, a la seu de la Fundació de la Marató es va rebre un comunicat de l'entitat en què s'assegura que se'ls farà un donatiu d'uns quants centenars d'euros. També ahir es van començara a tornar els diners dels tres torns de colònies que han quedat definitivament suspesos. Per una estada de quinze dies es feia pagar 420 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.