Societat

El TSJ valencià resoldrà demà si alça la prohibició sobre la cadena humana a Vinaròs

ACPV ha presentat aquest matí un recurs contra la resolució de la sostdelegació de Govern de Castelló

La resolució es coneixerà a última hora del matí

El TSJ valencià resoldrà demà dimecres “a última hora del matí” el recurs urgent que ACPV ha presentat contra la resolució que prohibeix la cadena humana de l'Onze de Setembre a Vinaròs. Segons ha informat el TSJ valencià, la vista s'ha produït aquest dimarts, però ha quedat suspesa atés que l'advocacia de l'Estat ha posat en dubte l'acord de l'òrgan rector d'ACPV previ a la presentació del recurs. La sala dóna a ACPV fins a les deu del matí d'aquest dimecres per a presentar aquest acord i anuncia que resoldrà el recurs a última hora del matí .

La vista es reprendrà a les deu i mitja del matí, segons ha informat el TSJ valencià a través d'una nota de premsa, després de rebre l'acord per part d'ACPV. Hi assistirà una representació de l'advocacia de l'Estat, els serveis jurídics d'Acció Cultural i la fiscalia.

En la vista d'aquest dimarts, l'advocacia de l'Estat ha plantejat el que es coneix com a “excepció processal” i que, segons l'article 45.2 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, posa en dubte l'acord de l'òrgan rector d'ACPV quant a la decisió de recórrer-hi. Aquesta circumstància ha obligat a suspendre la vista.

Indefensió

Acció Cultural ha presentat aquest mateix dimarts un recurs contra la prohibició de la “cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat”. L'entitat considera que es vulnera greument el dret de manifestació i sol·licita alçar la prohibició. Entre altres motius al·lega que la comunicació de prohibir provoca “indefensió” a l'entitat perquè se n'ha informat dos dies abans de la convocatòria. L'organització també manifesta que s'ha prescindit del procediment legal previst, ja que la resposta hauria d'haver arribat al cap de 72 hores de la sol·licitud i no 28 dies més tard. Segons ACPV, la resolució de la Sotsdelegació del Govern a Castelló de la Plana reconeix que amb independència de la sol·licitud d'ACPV per a ocupar l'N-340, aquesta via estarà tallada a Catalunya, un fet que obliga a un desviament alternatiu.

En aquest sentit, ACPV manifesta que el motiu exposat en l'informe de la Guàrdia Civil en què al·lega que el desviament alternatiu és complicat quedaria en qüestió. Així, segons l'entitat, en afirmar que hi ha un desviament alternatiu el veritable motiu de prohibició de l'acte és la manca de desviament i no el perill de les persones. ACPV exposa “la mala fe i absència de voluntat favorable a la manifestació” per part de la Sotsdelegació del Govern i en posa com a prova el fet que s'ha oferit un itinerari alternatiu al sotsdelegat i que l'única resposta ha sigut que l'alternativa era un recurs al TSJ valencià.

Manca de diàleg

“Considerem que s'ha produït una greu vulneració del dret de manifestació per part de la Sotsdelegació de Castelló i que, a més a més, com hem dit adés ni s'ha donat possibilitat material d'impugnar la decisió, fet que ha impedit la tutela judicial efectiva i ha produït indefensió, ni s'han oferit alternatives d'itinerari que permeteren la concentració”, exposa ACPV. L'entitat lamenta que la Sotsdelegació no haja intentat conjuminar els drets de totes les persones afectades proposant itineraris alternatius i que haja optat per la prohibició directa, “la sanció més greu i inapel·lable contra el dret de manifestació, assegurant-se mitjançant una actuació d'extemporaneïtat premeditada la impossibilitat d'impugnació efectiva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.