Societat

García Prieto és acusat de fins a 13 irregularitats

L'actual junta de la FECAC sosté que l'expresident es pot haver apropiat de “milions”

Una subvenció, sota sospita

“Podem estar parlant de milions.” Amb aquesta contundència, però també amb aquesta ambigüitat, es va pronunciar ahir Joaquín Moreno, vicepresident de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), en ser preguntat sobre quin pot ser l'abast real de les irregularitats econòmiques que s'atribueixen a l'expresident de l'entitat Francisco García Prieto. Moreno va comparèixer davant la premsa amb el president actual, Miguel Terrino, per informar que la documentació que demostraria que García Prieto ha comès fins a 13 irregularitats, o delictes, segons com es miri, ja és en mans de la fiscalia de Barcelona.

Acompanyats del seu advocat, Alberto Antolí, els actuals gestors de la FECAC van voler ser molts cauts quan se'ls va demanar, per exemple, que detallin en què consisteix l'us irregular de la tarja Visa que s'atribueix a l'expresident.

Algunes altres de les irregularitats que s'han portat a la fiscalia consistirien en la suposada desviació de fons de diners provinents de convenis amb subministradors de la Feria de Abril, els moviments opacs de diners entre l'associació FECAC i la fundació FECAC o la gestió fraudulenta dels diners provinents d'una de les moltes subvencions públiques que ha rebut la FECAC.

La presentació de l'escrit i la documentació a la fiscalia l'han impulsada quatre dels nou membres actuals de la junta directiva, la resta es presenten en dues de les quatre candidatures que aquest dissabte competiran per aconseguir la direcció de la FECAC. Aquest fet va portar Miguel Terrino a explicar que la iniciativa judicial s'ha fet a títol personal, i va advertir que en funció de quina sigui la nova junta i el nou president escollit tem que mai no es faci l'auditoria per saber l'estat real dels comptes. Només un candidat, Francisco Flores, s'ha compromès a tirar endavant l'auditoria si la seva llista, en què no hi ha cap membre de l'actual junta, guanya.

L'estat de comptes de la FECAC és tan opac que Miguel Moreno fins i tot va assegurar ahir que desconeixen si l'última edició de la Feria de Abril va tenir beneficis. “No en sabem res, ni el que va costar, ni el que es va ingressar”, va dir.

LA FRASE

Els comptes són tan opacs que ni sabem què s'ha gastat ni el benefici de la fira d'aquest any
Joaquín Moreno
vicepresident de la fecac
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.