Societat

SOS a Mas perquè activi la nova renda mínima

Les entitats apel·len al president davant “la falta de compromisos” d'Empresa i Ocupació

La federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), que aplega 90 organitzacions que atenen 795.000 persones en situació o risc d'exclusió, han demanat per carta al president de la Generalitat, Artur Mas, que intervingui per desbloquejar la reforma de la renda mínima d'inserció (RMI) davant l'“immobilisme” i “la falta d'avenços significatius” en aquest tema per part del Departament d'Empresa i Ocupació. Les entitats recorden que milers de persones estan sense ingressos i reclamen a Mas “uns pressupostos socials que incrementin les partides per garantir la cobertura de les necessitats mínimes vitals”. “No pot ser que hi hagi recursos per a la banca i no per a les persones vulnerables”, van afegir-hi.

Empresa i Ocupació, però, va mostrar ahir la “sorpresa” per la decisió d'ECAS d'apel·lar a la responsabilitat de Mas, perquè van assegurar que el departament sí que fa feina per tirar endavant la renovació de la RMI.

Dilluns es van reunir una comissió d'ECAS, encapçalada per la presidenta, Teresa Crespo, i una d'Empresa i Ocupació, encapçalada pel director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López. Mentre ECAS lamentava “la falta de compromisos ferms” per avançar amb la reforma de la prestació, Empresa i Ocupació al·legava que només havia estat una reunió de treball, com d'altres que s'han fet amb altres actors implicats en la RMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.