Societat

El Senat dóna llum verd a la llei Wert

La majoria del PP tomba la major part de les més de 800 esmenes de l'oposició

Els populars aproven una esmena d'UPN perquè les escoles que segreguen els alumnes per sexe puguin optar al concert

El ple del Senat ha aprovat aquest dijous el projecte de Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) gràcies al suport del Partit Popular. La resta de formacions (PSOE, CIU, PSC, ICV-EUiA, Amaiur, Coalició Canària i Foro Astúrias) han votat en contra, tret dels tres senadors d'UPN que s'han acabat abstenint.

El resultat de la votació (136 vots a favor, 81 en contra i 3 abstencions) ha estat rebut amb aplaudiments per part dels senadors del populars i amb protestes dels de l'oposició

La majoria del PP també ha tombat la major part de les més de 800 esmenes presentades per l'oposició al text i n'han aprovat una trentena. Entre les esmenes aprovades n'hi ha que el PP ha introduït a última hora i que preveu l'obligatorietat de l'assignatura de matemàtiques al batxillerat de Ciències Socials. Els senadors també han aprovat una esmena popular per allargar de 2 a 3 anys la implantació de la LOMQE i una altra d'UPN que preveu que les escoles que diferencien els alumnes per qüestió de sexe puguin optar al concert.

Un cop superat el tràmit al Senat, la LOMQE tornarà al Congrés per rebre l'aprovació definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia