Societat

Premi a la secció ‘Catalunya vol viure amb dignitat'

El Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona atorga a la secció ‘Catalunya vol viure amb dignitat' el guardó del 2013

El Punt Avui avança que donarà la quantia del guardó a fins socials

La secció Catalunya vol viure amb dignitat d'El Punt Avui va rebre ahir el guardó de premsa del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori barceloní ha atorgat el premi anual a la secció que recull l'actualitat social i que exposa el dia a dia de les entitats i ONG que treballen per superar els dèficits socials.

L'entrega del premi es va fer ahir al Saló de Cent de l'Ajuntament i la va presidir la tinenta d'alcalde i presidenta del Consell de Benestar Social, Maite Fandos. Van recollir el guardó el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo; la directora adjunta, Pepa Masó, i el cap de Societat, Carles Sabaté.

Catalunya vol viure amb dignitat va néixer, com a secció integrada en la de Societat, al maig. S'hi reflecteixen l'actualitat social del país i les dificultats que persones i entitats tenen per tirar endavant l'extraordinària solidaritat que està generant la crisi.

L'Ajuntament de Barcelona ha tingut en compte l'esperit de la secció, que atorga veu als qui sovint quedaven arraconats en els mitjans de comunicació. Entre els reportatges premiats figuren els dedicats a la radiografia del tercer sector i a la malnutrició infantil a Catalunya. De fet, El Punt Avui va ser el primer diari que va alertar de les deficiències alimentàries d'una part de la població infantil, en el reportatge Passen gana, en què s'explicava l'entrepà màgic, de pa sense tall.

L'aposta social d'El Punt Avui va fer un pas més aquest estiu. A banda de difondre la campanya La fam no fa vacances del Banc dels Aliments, el diari es va implicar i va participar activament en la recollida de queviures. Els lectors i els treballadors d'El Punt Avui hi van aportar una tona i mitja d'aliments, recollits a les redaccions de Girona i Barcelona, que van ser cedits al Banc dels Aliments.

Atès el caràcter de la secció, El Punt Avui ha decidit cedir la totalitat del guardó, dotat amb 5.000 euros, a fins socials. Els diners serviran per engegar o apuntalar alguna activitat solidària, que serà exposada en aquestes mateixes pàgines diumenge.

LES FRASES

El Punt Avui aposta per les persones i la informació social, fins i tot en un moment polític decisiu
Xevi Xirgo
director d'el punt avui
La dotació econòmica del guardó serà destinada a fins socials i intentarem que beneficiï diverses entitats

‘El món a RAC1' rep el premi en l'apartat de ràdio

Els reportatges Capricis de la puta vida i Si tu vols ells poden d'El Món a RAC1, de Jordi Basté, van ser premiats en la modalitat de ràdio. La menció va ser per a l'espai Camins de Catalunya Ràdio.

La feina dels voluntaris, en la modalitat de tele

El documental Voluntaris, de la productora Nova Veranda 2010 i emès per TV3 en La marató contra la pobresa va rebre el premi de televisió. La menció especial, per a Voces, un projecte de música i joves.

Guardonats els webs Social.cat i Preinfant.org

Els premis van distingir la plataforma Social.cat, de l'Associació Xarxa Digital Catalana. També el web Preinfant.org, per a mares adolescents, de l'Associació Benestar i Desenvolupament.

Fandos agraeix la difusió de les apostes solidàries

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, va destacar la feina que fan els professionals dels mitjans “que obren la porta a l'esperança i donen a conèixer les iniciatives solidàries”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia