Societat

El Gran Recapte aconsegueix més de 3.600 tones de menjar

La campanya del Banc dels Aliments supera totes els previsions i mobilitza en dos dies més de 20.000 voluntaris

El menjar recollit arribarà a unes 253.000 persones a través de 650 entitats

El Gran Recapte va aconseguir recollir en només dos dies 3.634.000 quilos d'aliments. Es van superar les 3.000 tones que els organitzadors s'havien marcat com a objectiu, tenint en compte que l'any passat s'havia arribat a les 2.727 tones. La feina, però, no està acabada i encara es necessiten voluntaris per classificar els aliments que estan emmagatzemats en unes naus industrials cedides al ZAL del Prat de Llobregat i deixar-los preparats en caixes perquè els recullin les entitats de base que els faran arribar a 253.000 persones sense recursos.

“Estem molt satisfets com a banc, però també com a ciutadans de Catalunya. La gent ha donat tot el que podia donar”, va resumir ahir el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, en l'acte de valoració de la campanya. Els responsables del Banc insisteixen en la satisfacció per la mobilització i els resultats de la recollida, però alhora lamenten la situació dramàtica que fa que sigui necessària la campanya.

La gran majoria d'aliments recollits, concretament 3.333 tones, provenen dels 1.900 punts que es van instal·lar divendres i dissabte en mercats i supermercats de tot el país. És a dir, són solidaritat ciutadana directa. Per zones, a Barcelona es van recollir 2.308 tones de menjar; a Girona, 425, i a Lleida i Tarragona, 300 a cadascuna. Les empreses col·laboradores i els patrocinadors hi han aportat 301 tones més.

Alguns d'aquests aliments es van començar a repartir a través de 650 entitats col·laboradores del Banc dels Aliments dilluns. Es calcula que en dos mesos ja s'haurà distribuït tot i que la campanya arribarà a 253.000 persones.

Una altra xifra de rècord són els 20.000 voluntaris que han participat en la recollida i la classificació. “El cert és que no hem hagut d'anar gaire al darrere de les persones perquè hi participessin”, va indicar Sansalvadó. El responsable de logística, Oriol Dolader, va agrair la cessió de la nau de la ZAL del Prat i la col·laboració de les empreses “malgrat la crisi econòmica i els problemes laborals”.

LA FRASE

La satisfacció pel Gran Recapte no ha de ser només del banc, sinó dels ciutadans del país
Antoni Sansalvadó
president del banc dels aliments de Barcelona

Un vídeo retrata tot el procés

  • VÍDEO: un vídeo

Una de les novetats d'aquest cinquè Gran Recapte és l'elaboració d'un vídeo que reflecteix en dos minuts tot el moviment i la feina dels milers de persones que van participar en el Gran Recapte entre divendres i diumenge. Es tracta de milers de fotografies encadenades que retraten tot el procés d'una manera atractiva i curiosa per promocionar el Gran Recapte i alhora el Banc dels Aliments. El projecte audiovisual l'ha fet gratuïtament l'empresa Gigaphoto Agency, dirigida per Albert Claret, amb la col·laboració del fotògraf Francesc Meseguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia