Societat

Arrels atén 1.317 sense llar, un 19% més que fa 3 anys

L'entitat, que atén persones en situació d'exclusió des del 1987, surt al carrer per fer visibles els sense sostre

“Moltes persones que ni s'ho imaginen es veuran empeses a viure al carrer”, avisa l'ONG

Una trentena de persones preocupades pels sense llar van iniciar el projecte d'Arrels el 1986 i l'any següent ja van obrir un centre al Raval de Barcelona amb una dutxa amb dipòsit i un petit rober. Aquest any, entre la llar Pere Barnés, els pisos d'inserció i el centre obert, han atès 1.317 persones, un 19% més que l'any 2010. Vist l'augment de necessitats i les dificultats per aconseguir recursos, des de fa uns dies voluntaris i treballadors d'Arrels, persones sense llar i ciutadans involucrats en la causa surten cada matí al carrer amb el lema Ningú dormint al carrer, per reivindicar que viure al carrer no és un fet normal.

“Estem segurs que, si les coses continuen com fins ara, a mitjà termini moltes persones que ni s'ho imaginen es veuran empeses a viure al carrer”, adverteix el director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets. En el cas de Barcelona, es calcula que hi ha unes 3.000 persones sense llar, 900 de les quals dormen directament al ras, unes 1.400 en pisos d'inserció i albergs i unes 600 en assentaments irregulars.

La campanya de Nadal Ningú dormint al carrer consisteix a convidar la gent a participar en les rutes que passen per zones on habitualment hi ha persones sense llar i fer activitats de sensibilització. Aquest matí es fa un recorregut per la Diagonal i demà, pel Poble Nou i Gràcia. Diumenge, a dos quarts de set de la tarda, el grup Gospelians de Girona –un dels participants a Oh happy Day, de TV3– farà un concert solidari per a l'entitat a la plaça dels Àngels de Barcelona.

“Si tinguéssim cent pisos els ompliríem”, assegura Busquets. En els últims tres anys, Arrels ha incrementat un 28% el nombre de persones allotjades en pisos i a la residència. Aquest 2013 ha donat sostre a 250 persones. Una de les conseqüències de la crisi és que les persones ateses tenen menys ingressos i això comporta que l'entitat hagi d'assumir costos cada vegada més elevats. Per participar a les rutes o bé fer un donatiu: www.arrelsfundacio.org.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia