Societat

Els joves, disposats a tenir qualsevol feina precària a qualsevol lloc del món

El 80% dels joves creuen que en un futur pròxim hauran de dependre de la seva família

Responsabilitzen de la situació el govern i els partits polítics

Quasi la meitat dels joves de l'Estat espanyol d'entre 18 i 24 anys, en concret el 48,6%, acceptarien ara mateix qualsevol feina, al lloc que fos i encara que fos amb un sou baix. De fet, segons una enquesta feta pública ahir, el 84,9% dels joves consideren molt o força probable que hagin d'acabar treballant en “el que sigui”.

Quasi el 62% admeten que és molt probable que hagin de marxar a l'estranger a treballar, i el 79,2% diuen que hauran d'allargar els estudis. Tot i que la disponibilitat dels joves és total per trobar feina, el 80% admeten que el seu futur pròxim depèn econòmicament de la seva família.

Aquestes són algunes de les principals conclusions a què ha arribat l'estudi Crisis y contrato social. Los jóvenes en la sociedad del futuro, elaborat pel Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut, que s'ha basat en 1.000 entrevistes.

Els joves, revela l'enquesta, tenen molts dubtes sobre la seva integració futura i consideren que “l'esforç i la preparació” no garanteixen un futur millor. Davant aquesta realitat “entre els joves s'ha instal·lat una sensació generalitzada de desconcert en què l'únic punt que els genera seguretat i confiança és la família”.

Un 70,9% dels joves fan responsables d'aquesta situació el govern i els partits polítics i creuen que per sortir de la crisi cal un canvi de rumb en la formació: una major connexió amb el món laboral, amb l'empresa i, sobretot, més ajudes per trobar feina.

Els joves reconeixen que disfruten més de les prestacions de l'estat del benestar que els seus pares, però creuen que els seus fills viuran pitjor.

Tot i que la crisi afecta la joventut en la seva totalitat, no afecta igual a tothom i novament les classes socials marquen diferències. Així, i segons aquest estudi, les classes socials més vulnerables viuen més intensament la desocupació i tenen nivells educatius més baixos i més problemes per recuperar els estudis.

LES XIFRES

20
per cent
dels joves creuen que les seves expectatives laborals milloraran en els pròxims dos o tres anys.
3
de cada quatre joves
creuen que és poc probable o gens probable que trobin feina en el pròxim any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia