Societat

immigració

Els jutges del CIE hi detecten irregularitats

Més d'un miler de persones reclamen el tancament dels centres d'internament

Els dos jutges i el fiscal que controlen el centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona hi han detectat irregularitats en la gestió, que realitza la policia espanyola. És previst que dictin una resolució per tal que el Ministeri de l'Interior posi solucions a les mancances i negligències d'aquest equipament.

Precisament ahir, més d'un miler de ciutadans es van manifestar davant del CIE de la Zona Franca, protegit per un fort dispositiu dels Mossos, per reclamar el seu tancament i per insistir que els interns que van denunciar que havien estat agredits per un grup de policies continuen sent estomacats, segons l'advocat Andrés Garcia Berrio. Ho investiga el jutjat d'instrucció 9 de Barcelona, mentre el jutjat 21 cerca si va haver responsabilitats en la mort d'Alik Manukyan, com denuncia la Fundació Migra Studium.

Els magistrats Joaquín Aguirre i Fernando Criado, juntament amb el fiscal Fernando Rodríguez Rey, van visitar el CIE divendres, sense trobar-se amb els diputats camuflats de familiars. Durant prop de quatre hores, van parlar amb interns, amb personal mèdic i amb la direcció. Alguns interns van referir-los que agents els treuen a cops de les dutxes perquè no hi ha aigua calenta per a tots, i van comprovar que el règim de visites per a familiars, que van dictar en una resolució a l'estiu, no es compleix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.