Societat

Treballant per la justícia social

El 20 de febrer se celebrarà el Dia Mundial de la Justícia Social

Deixen de ser-ho quan les reconeixem com a drets

Coincidint amb el Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra el 20 de febrer, des de Càritas volen incidir en l'accés als drets més bàsics de les persones participants en els programes, projectes i serveis d'aquesta entitat. Càritas ha passat de treballar a favor de les persones excloses a treballar amb les persones expulsades de l'estat del benestar.

Sense oblidar les causes que provoquen la situació de crisi que patim, des de Càritas s'esforcen per promoure la justícia social. Per això faciliten i reconeixen l'accés als drets més bàsics, com els de l'alimentació, el vestir, un sostre... Denuncien les retallades de drets fonamentals, com els de l'educació, la sanitat, la justícia, el treball... Ajuden a eliminar les diferències en l'accés al treball amb la promoció i formació de les persones en edat laboral. Igualment treballen per la justícia social quan eliminen l'exclusió de les persones per raó d'origen, gènere, edat, religió... També quan fonamenten l'accés a les prestacions socials que han d'ajudar a superar les situacions de pobresa o quan reclamen la participació en la societat en igualtat de drets i responsabilitats. Recorden a les institucions públiques que han d'assumir les seves responsabilitats reclamant-los que siguin, èticament i moral, els garants del manteniment i l'accés universal als drets fonamentals de l'estat del benestar. Reclamen un canvi en la mirada. “Les necessitats deixen de ser-ho si les reconeixem com un dret”, assegura Lluís Puigdemont, cap de l'àrea de drets i immigració de Càritas Diocesana de Girona. “El nostre deure com a societat és mobilitzar-nos per fer efectiva la consecució de l'accés dels drets, de la justícia social i l'estat del benestar de les persones excloses.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia