Societat

Millet es trenca el fèmur i l'Audiència ajorna el judici

L'expresident i lladre confés del Palau de la Música és operat avui d'urgència per una caiguda a casa seva

El tribunal fixa la represa del judici de l'hotel per al 10 de març amb la previsió de la forense

L'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet, de 79 anys, és operat avui, ben d'hora, de la fractura de fèmur que es va fer ahir en caure a casa seva després d'entrebancar-se amb una catifa quan anava al lavabo. Així ho tenia previst l'hospital general de Granollers, on va ingressar d'urgències. Tots els que ahir eren a l'Audiència de Barcelona per escoltar la declaració dels lladres confessos del Palau en l'afer del fallit hotel luxós pensaven que l'ensopegada de Millet era una broma. Però no. I el judici s'ha ajornat tretze dies.

Abraham Castro, advocat de Millet, va exposar a la secció cinquena que el seu client havia tingut aquest accident domèstic. Per diluir cap sospita que la caiguda pogués ser interpretada com una tàctica perquè Millet no passi comptes amb la justícia, el catedràtic va oferir a la comitiva judicial la possibilitat d'anar a l'hospital, on Millet ratificaria la seva declaració inicial. Fins i tot, el bufet de Madrid va oferir a l'Audiència la possibilitat de continuar el judici de l'hotel del Palau amb la seva absència, una mesura que tant la presidenta del tribunal, la magistrada Magdalena Jiménez, com el fiscal, Antoni Pelegrín, van descartar, ja que la llei només ho permet quan la pena de presó que afronta l'acusat és de dos anys o menor per no provocar-li indefensió. En aquest cas, el fiscal demana per a Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, deu anys i dos mesos pels delictes de tràfic d'influències i apropiació indeguda per la venda del solar de Sant Pere Més Alt de Barcelona a Manuel Valderrama d'Olivia Hotels. A més de garantir els seus drets, el tribunal no vol córrer el risc de jutjar Millet en absència, tot i el compromís de la seva defensa de no recórrer-hi, perquè si l'expresident del Palau tingués una sentència molt desfavorable podria presentar un recurs per vulneració de tutela judicial efectiva, i el Tribunal Suprem li ho acceptaria sempre. La magistrada va fixar que es reprendrà el judici de l'hotel del Palau el 10 de març, després d'escoltar l'informe de la forense que va visitar Millet a l'hospital. “Un cop donat d'alta, el pacient, al cap d'una setmana, tot i estar en un procés de recuperació, podrà comparèixer en el judici oral”, afirma la forense en l'informe. Davant l'escepticisme mostrat per alguns advocats que Millet estarà recuperat d'aquí a dues setmanes, la magistrada va afirmar: “És una malaltia física, no mental, i si ha de venir en ambulància i cadira de rodes, vindrà.” No obstant això, va tranquil·litzar la defensa de Millet i va assegurar que el tribunal no contravindrà a cap recomanació mèdica. Ahir, en sortir de l'Audiència, Jordi Montull va visitar a l'hospital el seu excap, i va assegurar que l'havia trobat força desmillorat.

A banda de Millet i Montull, hi ha quatre imputats més a qui no afavoreix gens aquest endarreriment. Especialment l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado i l'arquitecte Carles Díaz. Els alts funcionaris Ramon Massaguer –exgerent d'Urbanisme, que el 2011 va ser nomenat per Trias gerent adjunt de coordinació d'empreses– i Enric Lambies continuen treballant a l'Ajuntament de Barcelona.

LA FRASE

Si ha de venir en ambulància i cadira de rodes, vindrà. Ara, no anirem contra cap prescripció mèdica
Magdalena Jiménez
Magistrada presidenta de la secció cinquena

LA XIFRA

8.26
hores.
És l'hora en què Millet va ingressar a urgències de l'hospital de Granollers, ahir. A la tarda estava sedat.

Rehabilitació immediata després de la intervenció

Segons el diagnòstic mèdic, Fèlix Millet té una fractura intracapsular del fèmur proximal esquerre, el que en llenguatge del carrer anomenaríem una fractura de maluc. El tractament requereix una intervenció quirúrgica (artroplàstia) –en aquest cas d'urgència–, en què els cirurgians implantaran al pacient una pròtesi. Si no hi ha cap complicació, la rehabilitació hauria de ser “immediata”, segons explica el doctor Antoni Salvador, cap de traumatologia de l'hospital de Sant Celoni. Al cap de dos o tres dies, el pacient hauria de començar a caminar i després de cinc o sis dies d'ingrés podrà marxar cap a casa, tot i que durant un o dos mesos haurà de caminar amb bastons i evitar moviments d'excessiva flexió del maluc per no fer-se una luxació. Els principals riscos de la intervenció, sobretot tenint en compte l'edat del pacient, són els derivats de l'anestèsia (habitualment epidural), possibles infeccions i el risc de trombosi venosa (embòlia).

Millet tornarà a seure al banc dels acusats?

La majoria d'advocats defensors dels sis acusats del cas de l'hotel del Palau expressaven ahir obertament dubtes que Millet estigui recuperat, encara que vagi en cadira de rodes, per aguantar quinze sessions al banc dels acusats.

Per això, la majoria van exposar al tribunal i al fiscal la possibilitat que dóna la llei de continuar el judici sense un dels acusats, en vista de la seva malaltia sobtada. També hi ha altres fórmules legals, com ara que es faci el judici a la resta dels acusats (en aquest cas cinc) i que Millet sigui jutjat després, un cop recuperat. Les acusacions saben, però, que sense Millet el cas queda diluït. Hi ha també el perill, però, que el judici no es pugui dur a terme fins al 2015, que és la data que té lliure la secció cinquena per assenyalar judici. I és que si passen 30 dies des de l'inici del judici i aquest no es reprèn, s'anul·la tot el que s'ha fet fins ara, i sobretot no es té el privilegi envers altres causes com són les causes amb pres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.