Societat

Marxa popular i solidària

Més de 5.500 persones participen en la primera Barcelona Magic Line, organitzada per l'hospital Sant Joan de Déu

S'han recollit 120.000 euros que es destinaran a set causes, com ara la infància hospitalitzada

Més de 5.500 persones van participar ahir en la primera edició de la Barcelona Magic Line, una marxa solidària organitzada per l'hospital Sant Joan de Déu.

Amb el lema 7 turons, 7 causes, la caminada va començar al parc de les Aigües de Barcelona. Els participants més preparats, uns 2.000, van fer els trenta quilòmetres de la cursa, enllaçant els set turons emblemàtics de la ciutat: de la Rovira, del Carmel, de la Creueta del Coll, del Tibidabo, de Sant Pere Màrtir, de Montjuïc i el mont Tàber. A Vallvidrera, s'hi van afegir els 1.500 participants de la modalitat de vint quilòmetres i a la plaça Espanya, els 1.500 de la modalitat de deu quilòmetres.

Els 350 equips inscrits a la marxa popular han pogut recaptar, tot mobilitzant el seu entorn i sumant-hi el suport d'institucions i empreses, uns 120.000 euros per a les set causes de l'Obra Social de Sant Joan de Déu: les persones amb problemes de salut mental, les persones sense llar, les dependents, la infància hospitalitzada, la recerca biomèdica, la cooperació internacional i les emergències socials. Les aportacions es poden realitzar fins al proper 31 de març.

Cap a la una del migdia, va arribar el primer equip de participants a la plaça de la Catedral, on durant tot el matí es van muntar activitats per a infants, servei de fisioteràpia, exposicions de les set causes solidàries i actuacions musicals. Fins i tot, un compte de Twitter de la festa (@bmlsjd) anava informant sobre l'arribada dels participants. L'actuació de set colles castelleres va cloure, a la tarda, la festa solidària després dels parlaments dels organitzadors. Els agraïments també van ser per a les més de 300 persones voluntàries que van fer possible aquesta iniciativa.

Una vintena de personatges del món de la cultura, l'esport, i el periodisme, com ara Eduard Punset, Els Amics de les Arts i Justo Molinera, van donar suport a aquesta activitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia