Societat

Vives i Taltavull guanyen pes en la nova cúpula de l'Església espanyola

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra i el bisbe auxiliar de Barcelona entren a la permanent de la CEE

Estan en la línia que proposa Francesc

L'arquebisbe de la Seu d'Urgell, Joan-Enric Vives, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, es perfilen com els bisbes catalans amb més pes a la nova cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que va ser renovada la setmana passada i va escollir com a president l'arquebisbe Ricardo Blázquez en substitució de Rouco Maria Varela.

Taltavull i Vives han estat escollits per formar part de la permanent de l'òrgan de govern dels bisbes espanyols i a Catalunya se'ls considera els més pròxims als nous cànons que marca el papa Francesc. De tarannà aperturista, tots dos estan molt identificats amb el país i la llengua.

Taltavull, que no és titular de cap bisbat, ha renovat com a president de la comissió de pastoral, càrrec que ja ocupava, i Joan-Enric Vives ha estat escollit com a president de la comissió de seminaris i universitats, lloc que ocupava el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, que cau de la cúpula de la CEE.

El cardenal prejubilat Lluís Martínez Sistach, que per càrrec és en el comitè executiu, no ha renovat com a president de la comissió de litúrgia, i el bisbe de Lleida, Joan Piris, a punt de jubilar-se, ha acabat el segon mandat com a president de la comissió de mitjans de comunicació. El de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortès, ha estat reelegit president de subcomissió d'universitats i el de Girona, Francesc Pardo, és membre del consell d'economia.

L'arquebisbe de Tarragona i els bisbes de Terrassa, Tortosa i Lleida no entren en l'organigrama, com tampoc el bisbe de Solsona, Xavier Novell, el més jove de l'Estat, ni el de Vic, Romà Casanova, que no arriba als seixanta, tots dos molt conservadors i allunyats dels nous vents que bufen des de Roma.

LA XIFRA

5
bisbes catalans
de quatre bisbats –Barcelona, la Seu d'Urgell, Girona i Sant Feliu– són en el govern de la CEE.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia