Societat

tradicions

La priora de Sant Daniel obre la Setmana Santa a Girona

El pregó inaugural anirà a càrrec de la benedictina Maria Assumpció Pifarré, ja que aquest any se celebra el mil·lenari del monestir

L'acte es farà al saló de plens a partir de les vuit del vespre de dijous

La priora del monestir de Sant Daniel de Girona, Maria Assumpció Pifarré, serà l'encarregada aquest dijous d'obrir els actes de la Setmana Santa gironina. La celebració del mil·lenari d'aquest monestir, que encara conserva una petita comunitat de monges benedictines, ha estat clau perquè la Junta de Confraries hagi encarregat l'obertura oficial dels actes de Setmana Santa. El pregó es farà a les vuit del vespre de dijous al saló de plens de l'Ajuntament de Girona. Aquest diumenge de Rams, la catedral es vestirà de gala per rebre palmes i palmons amb la missa i benedicció que presidirà el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

L'inici de la celebració dels 75 anys de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona també marcarà aquest any la Setmana Santa i, després de la sortida extraordinària de dissabte passat, el dimecres sant, dia 16, portaran el penó a Josep Maria Carmaniu. Com ja és tradició, la sortida per entregar el penó es farà a les vuit del vespre des del castrum de l'església de Sant Lluc. Abans, però, aquest divendres es farà la missa dels Dolors, a les dotze i a les vuit, en què participarà la coral del GEiEG. Precisament, després de la missa, s'inaugurarà la tradicional Exposanta a l'església de la Mare de Déu dels Dolors.

Dissabte 12 i diumenge 13, s'han programat concerts. El primer dia, música sacra al Mercadal i, l'endemà, música de Setmana Santa a l'església dels Dolors. Els dos concerts es faran a les sis de la tarda. El colofó de la Setmana Santa arribarà amb la multitudinària processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Durant tot el dia, els passos de les confraries es podran veure a la plaça de la Catedral i a les deu de la nit començarà el recorregut per tot el Barri Vell, que s'acabarà cap a mitjanit.

LA DATA

10.04.14
Està previst
el pregó d'obertura dels actes de Setmana Santa a Girona, a les vuit del vespre al saló de plens.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia