Societat

opinió

Tastets culturals a Torroella

La coincidència, en un mateix dia, de la celebració de les Trobades de Música Mediterrània i de les jornades l'Empordà, Cuina i Salut van fer que els carrers de Torroella de Montgrí s'omplissin ahir de visitants arribats de llocs diversos i atrets per motius molt diferents. El Museu de la Mediterrània, i per extensió, el seu entorn, es va omplir dels sons i dels balls tradicionals de la població portuguesa d'Alentejo. La cultura musical d'aquesta àrida terra és la convidada en la novena edició de les Trobades de Música Mediterrània, organitzades pel Museu. I dos artistes de renom procedents d'Alentejo –Pedro Mestre i Celina Da Piedade– van ser els encarregats de transportar cançons i danses portugueses fins a l'Empordà.

Una trentena de persones de perfils ben diversos van gaudir i seguir els tallers de cançó i dansa que van tenir lloc dins del Museu de la Mediterrània que van anar a càrrec de Mestre –sonador de la viola campaniça, un instrument emblemàtic d'Alentejo que ell ha vetllat per recuperar– i de Da Piedade, acordionista, cantant i compositora. La idea dels organitzadors és que allò que esdevé dins de les parets del Museu de la Mediterrània amb motiu de les trobades tingui ressò al carrer, de manera que tot el poble se n'acabi contagiant. D'aquí que de manera simultània als tallers, se celebri l'Illa Cultural just a fora, una mostra que l'any passat va quedar tocada per la pluja i ahir, per la forta tramuntana que va bufar durant tot el dia. Els promotors confien que, en la commemoració del desè aniversari de les trobades, l'any vinent, el temps sigui igual d'immillorable que el cartell d'artistes que porten cada any fins a Torroella.

Les ratxes de vent no van impedir el desenvolupament de les activitats previstes en el marc de la fira sobre cuina i salut i que tenia com a lema “Menja Empordà, menja sa”. Hi va haver tallers adreçats a públic adult i específics a mainada, com el de les amanides saludables i les broquetes de fruita, a càrrec de la Fundació Oncolliga Girona, i una àmplia oferta de menús preparats pels restaurants del municipi amb motiu de la fira. L'acte central de les jornades va tenir lloc a les sis de la tarda a la plaça del Peix, just després de marxar el sol i sortir, en lloc seu, una altra estrella, tot i que en aquest cas era mediàtica: el popular cuiner Isma Padros. La plaça es va omplir de gom a gom per seguir el show cooking que Prados va dirigir a la perfecció acompanyat de l'humorista Carles Xuriguera. Dos restauradors locals i el responsable del Parc Agroecològic de l'Empordà, Enric Navarro, van compartir escenari amb Prados, que combina a la perfecció l'art de xerrar i cuinar alhora. El fil del seu discurs: aprofitar el màxim la varietat dels aliments que proporciona la mare terra –empordanesa, per ser més concrets– per seguir una dieta sana. I Prados no va ser l'únic mediàtic que ahir es va deixar veure per Torroella: Roger de Gràcia també va visitar la fira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia