Societat

religió

El papa dóna prorroga a Sistach en la cúria vaticana

Confirma el cardenal al Pontifici Consell per als Laics fins que faci 80 anys

El papa Francesc ha comunicat la seva decisió de confirmar el cardenal Lluís Martínez Sistach com a membre del Pontifici Consell per als Laics fins que l'arquebisbe de Barcelona compleixi els 80 anys. Ara en té 77 i, per tant, li allarga el càrrec tres anys. No tindria l'obligació de fer-ho, motiu pel qual l'Arquebisbat de Barcelona va interpretar ahir aquest gest com una deferència de Francesc, una mostra de “confiança”. Però diversos experts consideren que la ratificació en el càrrec de Sistach podria ser una manera de “buscar-li feina” de cara a rellevar-lo de Barcelona, un dels temes que tenen amb l'ai al cor l'Església catalana.

El cardenal de Barcelona ja ha presentat la seva renúncia a Roma perquè per edat li tocava fer-ho. Tothom dóna per fet que serà substituït després del cardenal Rouco Varela de Madrid, ja que la diòcesi de Barcelona, la més important de Catalunya i la que marca les directrius del país, preocupa a Roma, pendent del procés històric de Catalunya i sotmesa a la pressió dels dos bàndols que es disputen la seu de Barcelona: els més conservadors, amb el suport de Madrid, des d'on són dirigits, i el sector catalanista, identificat amb el país i considerat de tarannà “més progressista”i postconciliar.

Tots els cardenals formen part d'algun òrgan de govern del Vaticà. Són escollits per una sèrie d'anys i van rotant fins que es jubilen. El desembre passat el papa va treure d'un dels dicasteris més important, el de la Congregació dels Bisbes, (“la fàbrica de bisbes”, en diuen) el cardenal Rouco Varela, molt oposat al seu tarannà i a les noves directrius de l'Església. Al cap de pocs mesos era substituït, tal com estava previst, al capdavant de la Conferència Episcopal Espanyola, i s'especula que no falta gaire perquè sigui rellevat com a arquebisbe de Madrid. Els experts situen en aquest lloc el cardenal Blázquez, que ja l'ha substituït al capdavant de la CEE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia