Societat

El Papa aterra a Amman, primera escala del seu pelegrinatge a Terra Santa

El pontífex ha estat rebut pel príncep Ghazi bin Mohammad, un dels assessors més pròxims del rei Abdul·là II

Francesc oficiarà una missa a l'estadi nacional davant milers de persones i donarà la seva primera comunió a 1.400 nens

El papa Francesc ha arribat aquest dissabte a Amman en l'inici del seu primer pelegrinatge a Terra Santa, que en els pròxims tres dies el conduirà a seguir els passos del seu predecessor Pau VI a Palestina i Israel. L'avió d'Alitalia (l'A-321 Piazza Duomo-Lecce) ha aterrat a les 13 hores (10 GMT) a l'aeroport Queen Alia de la capital jordana, on ha estat rebut pel príncep Ghazi bin Mohammad, un dels assessors més pròxims del rei Abdul·là II i president de la comitiva oficial que acompanyarà el pontífex en les seves 19 hores de visita al regne haiximita.

Després de rebre un centre de flors i travessar una catifa vermella flanquejada per la guàrdia jordana en posició de salutació, Francesc ha descansat uns minuts en una sala de l'aeroport, al costat del Custodi de Terra Santa, Pierbattista Pizzaballa, i el cap de l'Església grecoortodoxa a Jerusalem.

A Jordània també l'ha esperat el rabí Abraham Shorka i el xeic Omar Abud, director de l'Institut de Diàleg Interreligiós de Buenos Aires, que l'acompanyarà al llarg de tot el seu periple als sants llocs de la cristiandat.

Des de l'aeroport, Francesc ha estat conduït en automòbil al palau Al-Husseini, on oferirà el seu primer discurs en presència dels reis de Jordània, país amb el qual el Vaticà commemora els seus primers 20 anys de relacions diplomàtiques plenes. Després de la recepció oficial, i un petit descans, el pontífex oficiarà missa a l'estadi nacional d'Amman, com ja ho van fer Joan Pau II i Benet XVI, davant milers de persones i donarà la seva primera comunió a 1.400 nens.

Allà celebrarà una homilia i enviarà el seu primer missatge de pau i confraternitat en la regió, amb especial atenció als menys afavorits i aquells que pateixen les conseqüències de la violència, la despossessió i els conflictes.

Tres hores després, a les 19 hores (16 hora catalana), es desplaçarà al lloc baptismal de Betània, situat a uns 35 quilòmetres a l'oest d'Amman i a la riba del riu Jordà, on beneirà les aigües igual que van fer els seus predecessors. Allà compartirà també oració i aliments amb nens que pateixen alguna mena de discapacitat i amb aquells que s'han vist obligats a refugiar-se a causa de la guerra civil a Síria.

El pelegrinatge continuarà diumenge a la ciutat palestina de Betlem, fins on Francesc es desplaçarà en un helicòpter militar jordà per reunir-se amb el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbàs, i oficiar missa davant unes 8.000 persones a la plaça del pessebre. Després, visitarà un dels camps de refugiats que hi ha a la ciutat que va veure néixer Jesús, i volarà a Jerusalem, després de passar per Tel Aviv, tot i que només vuit quilòmetres separen Betlem de la ciutat santa.

A la basílica del Sant Sepulcre, situada al casc antic de la disputada Jerusalem, mantindrà el que segons l'Església catòlica és la fita del seu pelegrinatge: la reunió ecumènica amb el patriarca de l'Església grecoortodoxa, Bartomeu I.

Dilluns, Francesc visitarà l'esplanada de les Mesquites, on es troba el tercer santuari més important de l'Islam, i el mur de les Lamentacions, el lloc més sagrat del judaisme, abans de complir amb l'agenda oficial a Israel. El pelegrinatge s'acabarà dilluns a la tarda amb una reunió amb religiosos a l'hort de Getsemaní i una missa al Cenacle, que es disputen des de fa anys l'estat d'Israel i el Vaticà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia