Societat

Banyoles, seu d'una gran trobada de joves catòlics

L'Aplec de l'Esperit, promogut per les diòcesis catalanes, se celebrarà dissabte a la vora de l'estany i per primer cop s'aprofitarà l'esdeveniment per donar suport a un projecte solidari

L'onzena edició de l'Aplec de l'Esperit, una gran trobada d'adolescents i joves organitzada per les diòcesis catalanes, se celebrarà dissabte a l'entorn de l'estany de Banyoles. Ahir al matí ja hi havia uns 1.300 inscrits d'arreu del país i s'espera que aquesta xifra augmenti els pròxims dies. L'anterior aplec, fet a Terrassa, va registrar prop de tres mil participants. L'objectiu d'aquestes trobades –segons expliquen els organitzadors– és facilitar a les noves generacions el contacte amb Jesucrist, a través del testimoni d'alguns dels participants, pregant o assistint a l'eucaristia.

El fet que la seu sigui Banyoles permetrà aquest cop escenificar “un llac de Galilea” on es treballaran els missatges que Jesucrist va donar en aquell indret, segons va explicar ahir, en la presentació de l'aplec, el delegat de la pastoral amb joves de la diòcesi de Girona, Jordi Callejón. En la trobada hi assistiran tots els bisbes catalans –inclosos els auxiliars–, dos dels quals comentaran els evangelis a bord de la barca Tirona.

Ajuda a Càritas

Per primera vegada, un Aplec de l'Esperit s'aprofitarà per potenciar un projecte social: el reforç escolar que dóna Càritas als alumnes de famílies amb dificultats. Durant la trobada banyolina, s'animarà els adolescents i joves a fer-se'n voluntaris i una part del que pagaran per inscriure's es destinarà a adquirir material per a aquests centres. A la diòcesi de Girona, Càritas disposa de dinou centres on ofereix reforç, de manera coordinada amb les escoles. El curs passat s'hi van atendre 460 nens i nenes, que van ser atesos per uns 190 voluntaris. “Sempre hi ha baixes, i sempre ens cal anar renovant l'equip”, va explicar la responsable del servei, Eulàlia Bofill.

Per la seva banda, el bisbe Francesc Pardo va fer notar que al marge de beneficiar la mainada, el reforç escolar que dóna Càritas és una bona eina perquè els joves voluntaris coneguin la realitat social i es formin com a cristians.

LA XIFRA

1.300
nois i noies
d'arreu de Catalunya s'havien inscrit fins ahir al matí a l'Aplec de l'Esperit de dissabte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia