Societat

L'Aplec de l'Esperit porta a Banyoles més de dos mil joves

La trobada tenia un accent social perquè una part de la inscripció anava destinada a un projecte de Càritas

L'Aplec de l'Esperit va reunir ahir més de dos mil joves cristians d'arreu de Catalunya al voltant de l'estany de Banyoles, una trobada que se celebra anualment, que està convocada pels bisbes de la Conferència Episcopal Tarragonense i on els joves reben formació cristiana per “descobrir Jesús” amb diverses activitats programades al llarg de tot el dia. “I som aquí al costat de l'estany de Banyoles, que per unes hores serà per a nosaltres l'estany de Galilea. Perquè ens retrobem amb Jesús, el Salvador, perquè el coneguem més i l'estimem més”, va comentar el bisbe de Girona i bisbe delegat de la pastoral de joventut de la Conferència Episcopal Tarraconense, Francesc Pardo, en el decurs de l'acte de benvinguda que es va fer als joves.

Aquest any, l'Aplec de l'Esperit tenia un marcat caràcter social, perquè part de la inscripció dels joves va anar destinada a col·laborar amb el projecte del servei d'intervenció educativa de Càritas Diocesana, que té com a objectiu ajudar les famílies amb infants i adolescents amb dificultats escolars. “El reforç escolar que dóna Càritas és una eina magnífica perquè els joves voluntaris coneguin la realitat social i es formin com a cristians”, va dir Miquel Noguer, alcalde de Banyoles. En l'acte de benvinguda, Noguer va comentar que està orgullós de ser l'alcalde de Banyoles, “una ciutat que és acollidora i amable, que és facilitadora i respectuosa amb totes les conviccions”. “Us trobeu aquí, a tocar de l'estany, com els deixebles de Jesús es van trobar al llac de Galilea per escoltar la seva paraula”, va dir Noguer, que va assegurar que estava convençut que la trobada seria “una experiència íntima i personal però al mateix temps comunitària i eclesial al voltant del nostre estany”.

Per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, l'aplec “és una expressió de força de la joventut, una joventut compromesa, amb unes arrels solidàries i cristianes que es posen de manifest”.

Al llarg de tot el dia es van fer diferents activitats, entre les quals hi havia una actuació de teatre, una gimcana, un dinar de germanor i una missa a la qual van assistir unes dues mil cinc-centes persones i que estava presidida per Jaume Pujol, president de la Conferència Episcopal Tarraconense i arquebisbe de Tarragona.

LA FRASE

Som al costat de l'estany que per unes hores serà per a nosaltres l'estany de Galilea
Francesc Pardo
Bisbe de Girona

LA FRASE

Banyoles és una ciutat acollidora i amable, facilitadora i respectuosa amb totes les conviccions
Miquel Noguer
Alcalde de Banyoles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.