Societat

Ripoll cedeix un terreny a Càritas perquè el conreï gent amb pocs recursos

L'espai està situat a prop del polígon de Casanova de Baix i els usuaris reben formació perquè hi puguin fer productes destinats a l'autoconsum

L'Ajuntament de Ripoll ha cedit un terreny municipal a Càritas per poder-hi desenvolupar un projecte d'horts amb productes d'autoconsum per a gent que no té recursos. Estan situats darrere de les naus del polígon de Casanova de Baix, entre Ripoll i Campdevànol, i tenen 3.600 m². Els usuaris també reben formació per aprendre a conrear.

L'alcalde, Jordi Munell, explica que feia temps que tenien una reserva de sòl en aquest sector per si feia falta ampliar els horts urbans que tenen Cal Déu. El problema és que quan s'oferien aquests horts a la gent que ho demanava “ens deien que eren massa lluny i que hi havia el riu molt a la vora i, per tant, hi glaçava sovint i hi feia massa fred”.

Va ser en aquest moment quan Càritas es va adreçar a l'Ajuntament de Ripoll per demanar la cessió d'un terreny per poder continuar desenvolupant el seu projecte d'horts per a persones amb pocs recursos.

Feia temps que l'entitat ja l'havia començat a l'hort de la rectoria de Ripoll, però la demanda havia augmentat i se'ls havia fet petit. Munell explica que els van oferir el terreny de Casanova de Baix i “Càritas s'encarregava de buscar el finançament per condicionar el terreny”. Des de fa uns mesos ja s'hi treballa i els usuaris que en fan ús no només poden fer servir els productes de l'hort per a l'autoconsum sinó que també reben formació per part de l'entitat. Diversos voluntaris els ensenyen a conrear diversos productes, i la cooperativa Sambucus, de Manlleu, també els ajuda a l'hora d'assessorar-los en la plantació.

El mes de novembre passat l'Ajuntament de Ripoll va aprovar, en comissió de govern, una llicència d'ús provisional privativa a precari. Al cap d'un temps, Càritas es va ocupar de l'adequació del terreny i d'aquesta manera actualment ja funciona a ple rendiment.

LA XIFRA

3.600
metres quadrats
és la superfície que ocupa la finca destinada a aquest nou ús.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia