Societat

Reus no podrà sancionar les dones que duguin vel

Nou plantejament pel que fa a l'ordenança de civisme a Reus. El secretari municipal, Jaume Renyer, ha assegurat que el govern de Carles Pellicer i Alícia Alegret no podrà sancionar les dones que duguin vel integral, sigui amb el burca o amb el nicab. Així ho ha donat a conèixer en un informe que contradiu les afirmacions de l'alcalde i la primera tinent d'alcalde, els quals havien assegurat que les sancions a les dones amb vel integral continuaven “vigents” perquè el redactat final de l'ordenança –de la qual se n'ha eliminat l'article 10.4, que feia referència explícita a la sanció per l'ús del burca i el nicab– parla de “qualsevol element que cobreixi el rostre i no entra en motius religiosos”. Unes sancions que el nou redactat tipifica com a lleus i amb multes de fins a 750 euros.

Si el consistori posa com a argument la sentència del Tribunal de Drets Humans i “l'ampli suport de la ciutadania” per aprovar la polèmica ordenança, el secretari municipal sustenta els arguments referint-se a la sentència del Tribunal Suprem del 14 de febrer de 2013, que “no permet sancionar les persones que es cobreixin el rostre per motius religiosos i per això no està tipificada expressament a l'ordenança municipal com a infracció lleu”. L'informe alerta que “si l'autoritat municipal no observa aquesta limitació sancionadora podria incórrer en delicte de prevaricació”. Per tot, resol el secretari, aquest aspecte s'haurà de tractar com “una esmena al dictamen de la comissió informativa que s'eleva al ple de la corporació”, que se celebra aquest divendres.

De les 21 al·legacions presentades per l'ordenança, el govern n'ha tingut en consideració 17. Des de l'oposició, el PSC ha afirmat que la mesura de Pellicer i Alegret és “electoralista”, mentre que Ara Reus en demana la retirada, “en espera que hi hagi una legislació consensuada en l'àmbit català”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia