Societat

tribunals

García Prieto opta per callar davant la fiscalia

L'expresident de la FECAC es va acollir al dret a no declarar

S'investiga la seva gestió a la Fira d'Abril

Francisco García Prieto, expresident de l'Associació i de la Fundació FECAC, va acollir-se ahir al seu dret de no declarar en la compareixença que va fer davant dels Mossos d'Esquadra, que investiguen per encàrrec de la fiscalia la seva gestió al capdavant de l'organització de la Fira d'Abril.

La compareixença es va fer a primera hora del matí a les dependències que els Mossos tenen com a policia judicial a la Ciutat de la Justícia, va ser molt breu i només va durar el temps just per deixar constància que no tenia intenció de declarar. Aquesta opció és la mateixa que van triar en el seu dia els dos fills de García Prieto, Fran i Manolo, que també són objecte d'investigació per la fiscalia.

En declaracions a aquest diari, García Prieto va argumentar el seu silenci assegurant que si ha de parlar ho farà “davant el jutge” i no abans. De moment, però, el seu cas encara no s'ha judicialitzat i està en l'estadi de les diligències d'investigació de la fiscalia.

Tot i callar davant els Mossos, García Prieto sí que va voler deixar clar que la seva gestió a la FECAC havia estat honesta: “Jo vaig agafar l'organització amb un dèficit de 18.000 euros i la vaig deixar amb un saldo positiu d'1,5 milions”.

De fet, García Prieto no va “deixar” la direcció de la FECAC, sinó que ara fa un any va ser obligat a abandonar les seves responsabilitats en un acte de força dels que fins aleshores havien estat els seus homes de confiança a la junta de l'entitat i que després van aportar a la fiscalia una detallada denúncia sobre un conjunt de suposades irregularitats comeses per García Prieto.

És aquesta denúncia la que va originar la investigació de la fiscalia i és aquest mateix origen el que García Prieto desacredita en assegurar que són els que el denuncien els que han comès irregularitats. “Jo potser he tingut alguna falla en la gestió, com li pot passar a tothom, però qui s'ha emportat diners és Miguel Terrino, que era qui portava el dia a dia de l'organització.”

Aquesta és la tercera vegada que García Prieto és investigat per alguna instància judicial d'ençà que a mitjan dècada passada es comencés a posar en dubte la netedat de la seva gestió al capdavant de la Fira d'Abril. El 2006 ja va ser investigat per la mateixa fiscalia, que va seguir el rastre de les subvencions públiques que rebia la FECAC. Aquella investigació va quedar arxivada en no detectar-se cap delicte.

La segona investigació la va dur a terme el 2007 el jutjat d'instrucció número 28 arran d'una denúncia presentada al jutjat en què s'aportava documentació sobre una suposada gestió delictiva de García Prieto amb documentació del que aparentment eren factures doblades, entre d'altres. Aquesta investigació també va acabar arxivada, tot i haver-hi un informe de Benestar Social sobre possibles irregularitats en la gestió de les subvencions.

Prieto sí que ha estat condemnat en dues ocasions per no haver respectat el contracte amb un proveïdor de la Fira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia