Societat

La futura mesquita de Palafrugell es farà a tocar del Parc de la Sauleda

La comunitat islàmica ha comprat unes parcel·les municipals al carrer de Fitor

Existeix un acord amb els altres propietaris per adquirir-ne la resta

La futura mesquita de Palafrugell estarà ubicada al costat del parc de la Sauleda, en uns solars contigus als carrers Fitor, Pau Claris i Masgrau. Aquest solar té ara al voltant de 600 metres quadrats en total repartits en set parcel·les que pertanyen a diversos propietaris.

Dues d'aquestes parcel·les eren de propietat municipal i, des d'aquesta setmana, ja pertanyen a la comunitat islàmica de Palafrugell, en haver-los estat adjudicades en subhasta pública per un preu de 146.895 euros.

Anteriorment, la comunitat islàmica havia arribat a un acord contractual amb els propietaris privats de les altres cinc parcel·les, entre les quals n'hi ha una que pertany al regidor convergent Fede Prats. Ara, un cop adquirida la part pública d'aquests espai ja poden completar l'operació de compra venda que té com a voluntat final traslladar les activitats religioses i socioculturals que ara tenen al carrer Velázquez a aquest nou espai, a tocar de l'estació d'autobusos i del parc de la Sauleda.

Les dues finques adquirides a l'Ajuntament de Palafrugell tenien 72,75 i 168,26 metres quadrats respectivament, una dóna al carrer Pau Claris i l'altra, al carrer Masgrau, sense que entre una i altra siguin contigües per cap de les tres bandes. Per tant, si alguna cosa entorpís l'adquisició als propietaris privats de la resta de parcel·les, seria impossible de poder-hi fer cap edifici amb una superfície suficient per a una mesquita.

LES XIFRES

600
metres quadrats
és la superfície aproximada de les set parcel·les juntes on aniria la nova mesquita.
146.895
euros
és el preu total que ha pagat la comunitat islàmica per les dues parcel·les municipals.

“La façana serà com la d'un bloc de pisos”

L'alcalde, Juli Fernández, explica que aquesta és una solució “definitiva”, després que la comunitat islàmica hagués descartat altres opcions que suplissin el centre de culte del carrer Velázquez. “Hem posat dues condicions: que la façana sigui com la d'un bloc de pisos i que s'alliberin tota la resta d'equipaments municipals definitivament”, va exposar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia