Societat

Els Mossos acusen el pilot de l'avioneta que va ferir un fotògraf a Empuriabrava d'un delicte de lesions per imprudència greu

L'hidroavió va descarregar 1.500 litres des d'una alçada de set metres a sobre de la víctima, que volia filmar l'acció per a la campanya de l'ELA

El ferit ha pogut sortir de l'UCI aquest dijous

Els Mossos d'Esquadra han denunciat per un delicte de lesions per imprudència el pilot de l'avioneta que el passat dimarts passat va ferir greument el fotògraf Bruno Brokken al descarregar-li 1.500 litres d'aigua a sobre a l'aeròdrom d'Empuriabrava.

L'aviador, un home de 43 anys, nacionalitat xilena i veí de Roses, i la víctima, de 51 anys i nacionalitat belga, s'haurien posat d'acord perquè el primer deixés anar l'aigua al damunt del segon i filmar l'acció per a la campanya solidària en suport dels afectats per l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica), l'anomenat repte de la galleda d'aigua gelada (Ice Bucket Challenge).

Els Mossos van iniciar una investigació que ha permès determinar que l'hidroavió, d'una empresa contractada pel ministeri d'Agricultura i Medi Ambient per a la campanya d'extinció d'incendis, va descarregar 1.500 litres d'aigua des d'una alçada de 7 metres a prop de la pista d'aterratge on es trobava el fotògraf.

El ferit va ser ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu per diversos politraumatismes causats per la descàrrega d'aigua que li van caure des d'una alçada de set metres. Aquest dijous, el ferit ja ha pogut sortir de a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i passar a planta, segons han informat fonts del centre sanitari citades per l'ACN.

Després de realitzar les gestions de la investigació, els Mossos han acusat el pilot d'un delicte de lesions per imprudència greu. La investigació continua oberta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.