Societat

El cardenal Sistach obrirà l'assemblea

L'arquebisbe de Barcelona farà, avui, la missa que obrirà el sínode

Es considera una ‘deferència' del papa

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha estat triat pel papa per obrir el sínode extraordinari de bisbes i, avui, serà l'encarregat de dirigir l'homilia de la missa que inaugurarà l'efemèride. “Un cop més, el papa Francesc té una deferència cap al nostre cardenal”, va dir, ahir, un alt responsable del bisbat. Martínez Sistach, que és a l'espera de ser rellevat al capdavant de la diòcesi de Barcelona, perquè ja ha fet els 75 anys, té una relació molt estreta amb Francesc, que li valora, especialment, que no hagi estat, com altres bisbes de l'Estat espanyol, agressiu i inquisitorial i, al contrari, s'hagi mantingut moderat i afí al seu aperturisme. El seu relleu és una preocupació per al Vaticà atès el procés que viu Catalunya i la importància de triar un successor que no sigui rebutjat, com tantes altres vegades ha passat.

Martínez Sistach és un dels cardenals escollits directament pel papa per participar en aquest sínode. També va escollir l'arquebisbe emèrit de Pamplona, Fernando Sebastián, un home que el mes de gener passat va manifestar que “l'homosexualitat és un defecte que té tractament i es cura”.

Sistach i Sebastián són dos dels 253 participants: 114 presidents de conferències episcopals, 13 caps d'esglésies catòliques orientals, 25 caps de dicasteri de la cúria, 9 membres del consell ordinari de secretaria, així com el secretari general i el subsecretari, 3 religiosos escollits per la unió de superiors generals, 26 membres de nomenament pontifici, 8 delegats fraterns, 38 auditors i 16 experts, col·laboradors especials. Només 12 dones, el 5%.

Entre els participants hi ha 14 parelles d'esposos de diverses provinences: el Líban, el Congo, Ruanda, Filipines, l'Estat francès, Alemanya o el Brasil, entre d'altres, a què s'afegeixen 16 experts en pastoral familiar d'arreu del món. Francesc ha destinat 8 delegats fraterns de les esglésies ortodoxa, anglicana, reformista i luterana.

LA XIFRA

253
persones
participen en el sínode. Entre aquests, 14 matrimonis i delegats d'altres confessions cristianes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia