Societat

El TC suspèn el decret català antipobresa energètica

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra el decret llei de la Generalitat per lluitar contra la pobresa energètica i n'ha acordat la suspensió temporal per un termini màxim de cinc mesos. El govern i el Parlament de Catalunya tenen quinze dies per presentar-hi al·legacions, però, a la pràctica, el decret que evitava que en situacions de dificultats econòmiques demostrades es tallés a les famílies la llum o el gas els mesos d'hivern ja no es pot aplicar. L'executiu estatal creu que el decret envaeix les seves competències.

Les entitats socials insisteixen que arribarà la fred i que més de 300.000 llars no podran engegar cap calefactor perquè no s'ho poden permetre. L'hivern passat unes cinc-centes famílies es van acollir a la moratòria i van evitar quedar-se sense subministrament energètic. El Departament d'Empresa i Ocupació va indicar ahir que continua treballant per crear un fons econòmic solidari per cobrir les factures de llum i gas de llars sense recursos. Seria un fons amb aportacions públiques, privades i amb una possible taxa que pagarien els consumidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia