Societat

Unes 95.000 persones visiten els cementiris de Barcelona per Tots Sants

La màxima afluència es registra entre les dotze i les dues del migdia

Unes 45.000 persones passen pel recinte de Montjuïc

Unes 95.000 persones han visitat aquest dissabte, dia de Tots Sants, els cinc cementiris de Barcelona, una xifra molt similar a la de l'any passat, quan van rebre 92.000 visitants.

El director general de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña, ha valorat “positivament” la “gran afluència de públic” d'aquesta jornada. Valmanya ha explicat que no s'ha produït “cap incidència destacable”, més enllà d'alguna queixa per manca d'escales, perquè l'assistència ha estat esglaonada. Entre les 12 i les 2 del migdia és quan els cementiris han registrat més afluència. Durant el dia d'avui els cementiris han obert ininterrompudament des de les vuit del matí a les sis de la tarda.

Segons ha explicat el directiu, el més visitat ha estat el de Montjuïc, per on han passat 45.000 persones. El menys freqüentat ha estat el d'Horta, que també és el més petit, i que ha rebut unes 2.000 visites.

En els últims vuit dies han passat pels cementiris de Montjuïc, Poblenou, Sant Andreu, Horta, Sant Gervasi, les Corts, Sarrià, Sants i Collserola unes 195.000 persones.

Valmaña ha destacat que s'han organitzats tallers i activitats per als nens en els cementiris de Poble Nou i Montjuïc perquè els pares poguessin atendre tranquil·lament als seus familiars morts. A més, en tots els cementiris s'ha pogut sentir música clàssica en directe, i s'han oficiat misses.

Aquest any hi ha hagut un agermanament amb la cultura mexicana al cementiri de Montjuïc, on s'ha instal·lat un típic Altar dels Morts mexicà amb catrines (calaveres), les figures típiques dels morts.

Com a novetat, aquest 2014 s'ha posat en marxa una aplicació per a telèfons mòbils que permet descobrir el patrimoni artístic del cementiri del Poblenou.

D'altra banda, en el marc de la festivitat de Tots Sants Cementiris de Barcelona ha preparat diferents esdeveniments culturals. El 24 de novembre se celebrarà, per primer cop, un concert per recordar els difunts al Palau de la Música Catalana. El 22 de novembre es durà a terme una ruta guiada pel cementiri de Sant Andreu coincidint amb el 180 aniversari del recinte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia