Societat

Comencen les eleccions per renovar els 4.518 consells escolars de Catalunya

Entre aquest dilluns i divendres es realitzaran les votacions per tal de reemplaçar la meitat de membres electes

A partir d'aquest dilluns i fins al proper divendres 28 de novembre se celebraran eleccions als 4.518 consells escolars de Catalunya (3.816 de centres públics i 702 de concertats), que permetrà renovar la meitat dels seus membres electes. En aquesta ocasió s'elegeixen els representants del professorat; dels pares i mares o tutors de l'alumnat; de l'alumnat; del personal d'administració i del personal d'atenció educativa que formen part dels consells escolars. Cadascun dels centres pot triar el dia i l'hora en què durà a terme la votació, en funció de la seva autonomia. L'horari s'establirà d'acord amb les seves característiques i possibilitat horària de votació de cadascun dels sectors.

Per fer possible aquestes eleccions cada centre disposarà d'una mesa per a cadascun dels sectors a votació -és a dir, pares i mares, professorat, alumnat, personal d'administració i serveis i personal d'atenció educativa-. Poden votar en aquests comicis el professorat, els pares i mares o tutors de l'alumnat, l'alumnat, el personal d'administració i el personal d'atenció educativa. En el cas de l'alumnat, pot votar a partir de 1r d'ESO.

Tot el procés electoral del curs 2014-2015 va començar el passat 3 de novembre i culminarà abans del dia 23 de desembre amb la constitució del consell escolar i la presa de possessió dels seus membres. Els representants del consell escolar s'elegeixen per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia