Societat

Reformes de mig milió a la mesquita de Manlleu

El projecte, pendent de la llicència municipal, preveu un increment de més del 40% de la superfície construïda

La comunitat musulmana preveu la reforma i l'ampliació de l'edifici de la mesquita situat al carrer de Casacuberta Gallifa de Manlleu. El pressupost de la inversió, segons expliquen els membres de la junta, s'enfila a mig milió d'euros i ha de servir per posar al dia un edifici antic que no compleix les condicions mínimes de seguretat i confort.

La mesquita, ara, té uns 660 metres construïts, i amb l'ampliació sobre el mateix immoble s'arribarà als 970, fet que significa un increment de més del 40%. Segons el projecte, es reforma la planta baixa, es fa una nova distribució i s'amplia la primera, i, com que s'esgota l'alçada prevista en la normativa urbanística, es guanya l'espai de sota de la coberta.

“Es fa una redistribució i es reaprofita l'espai. Els metres que guanyem en un lloc els perdem en un altre amb l'ascensor, amb les noves escales... la mesquita no serà més gran”, asseguren els membres de la junta de la comunitat musulmana. Reconeixen que l'edifici està envellit, que és fred i que té goteres. Volen que les obres les facin industrials de Manlleu.

Al·legacions dels veïns

L'Associació de Veïns del Puig, on hi ha la mesquita, demana, entre d'altres, una revisió i una inspecció de la legalitat de l'activitat actual i també que es tingui en compte que la mesquita està situada en una zona amb serveis com l'hospital i el tanatori. A més, consideren que “implicarà un augment considerable d'usuaris del servei i que serà un punt de trobada per veïns de Manlleu i altres municipis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia