Societat

Voluntaris per als projectes educatius

Es vol atreure persones de més de 18 anys sensibilitzades en la pedagogia

És l'eina que garanteix la igualtat d'oportunitats

Càritas Diocesana de Girona ha llançat una campanya de captació de voluntaris per donar suport als projectes educatius d'acompanyament a infants i joves en la seva escolarització. Es tracta del servei d'intervenció educativa (SIE) del Projecte d'Acompanyament Educatiu (PAE), destinat a estudiants d'ESO, del projecte FES+ i del projecte Pigmalió, una iniciativa educativa integral per a joves i infants que té l'esport com a principal eix de cohesió.

“Sense voluntaris, l'efectivitat dels projectes seria menor, prioritzem treballar amb grups reduïts per poder fer una atenció individual”, subratlla Eulàlia Bofill, responsable del programa de suport a l'ensenyament. En aquest context, recorda que “l'educació és l'eina que garanteix que tots els membres d'una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats” i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas”.

El SIE va atendre 470 infants i joves el curs 2013/2014. D'aquests, un 40% van millorar els coneixements, un 53,7% van millorar els seus hàbits i un 46,3% van progressar en les seves habilitats socials. “Les dades –assenyala Bofill– són molt positives i atorguen tot el sentit al projecte, que, reitero, no hauria estat possible sense els voluntaris.” Concretament, a les comarques de Girona funcionen 28 SIE, en els quals el curs passat treballaven més de 200 voluntaris, divuit tècnics i deu alumnes en pràctiques. Les persones interessades poden contactar amb l'entitat a través del telèfon 972 20 49 80, el correu electrònic ([email protected]) o a través del lloc web www.caritasgirona.cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.