Societat

Tarragona atura la nova normativa de centres de culte

L'alcalde en suspèn l'aprovació final i busca un acord amb el PP

Els canvis exigien més condicions als espais

Frenada a la tramitació de la modificació urbanística amb què es canviaven les condicions per a l'establiment de nous centres de culte a la ciutat i en dificultava, a la pràctica, la seva instal·lació dins de la trama urbana.

Per decisió de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el ple que està previst per aquest matí deixarà sobre la taula el punt en què es preveia l'aprovació del text refós de la modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) sobre aquests elements.

Ballesteros va reconèixer que la decisió havia estat de tipus polític per intentar buscar “el consens” sobre el tema. La nova normativa ja havia tingut el suport de CiU en la seva aprovació inicial, però va tenir l'oposició frontal del PP (que la considerava massa laxa) i d'ICV, que veia el text massa restrictiu. L'alcalde, que confia que es pugui tancar la tramitació abans que acabi el mandat, o de l'estiu com a molt tard, va explicar ahir en declaracions a aquest diari que es vol intentar arribar a un acord amb el PP. Una possibilitat que, de fet, evitaria al PSC que els canvis es convertissin en arma electoral.

L'alcaldable popular, Alejandro Fernández, ha seguit un discurs molt dur respecte a l'obertura de noves mesquites i havia defensat múltiples vegades que les modificacions introduïdes facilitarien la instal·lació de més centres a la ciutat.

LA DATA

19.04.13
Es va aprovar
inicialment la nova normativa amb els vots a favor del PSC i CiU, i l'oposició del PP i ICV.

En polígons o amb plans especials

L'aturada de l'aprovació de la nova normativa no suposa cap impediment per a l'obertura, mentrestant, de nous centres de culte a la ciutat, que es regiran per les condicions actuals, que són, segons el govern local, menys restrictives. Els canvis preveien l'obligació que els nous centres s'instal·lessin en edificis aïllats, i a la pràctica se'ls limitava a polígons, tot i que preveia l'aprovació de plans especials perquè s'instal·lessin en baixos d'edificis, si complien una sèrie de requisits en temes com ara l'accessibilitat i la insonorització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia