Societat

Flors que canvien vides

Cada cop més entitats socials aprofiten Sant Jordi per aconseguir uns ingressos extres

Sortir al carrer és una oportunitat per donar-se a conèixer

No són només roses. Són la Rosa de les Oportunitats, Roses en Acció, Roses Contra l'Oblit o Roses de l'Esperança... Són, en definitiva, roses amb missatge i una oportunitat perquè entitats socials, aprofitant la tradició de la diada de Sant Jordi, puguin aconseguir recursos per finançar la feina del dia a dia. La Fundació Formació i Treball, coneguda sobretot perquè forma i dóna feina a persones en situació d'exclusió a través, entre altres eines, de les botigues Roba Amiga, ven per un euro la Rosa de les Oportunitats, mentre que el Telèfon de l'Esperança ofereix pins en forma de Rosa de l'Esperança per 3 euros a la parada de la Rambla de Catalunya amb l'objectiu de finançar el servei d'atenció telefònica de 24 hores per pal·liar les situacions de soledat o angoixa.

Una de les campanyes que cada Sant Jordi té més visibilitat és la de Roses Contra l'Oblit, d'Amics de la Gent Gran, l'entitat que des de fa 28 anys combat la soledat dels avis. “Comprant la rosa solidària ens regales companyia”, resumeix la Pilar, de 97 anys. Les 25.000 roses de feltre i roba que Amics de la Gent Gran posen a la venda han estat elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel. A més, avui mobilitza mil voluntaris que visitaran una persona gran que viu sola per dur-li una rosa i un llibre.

Amb menys tradició però amb moltes ganes afronta aquest Sant Jordi Ajuda en Acció: volen aconseguir que milers de persones comparteixin 10.000 roses a favor de 10.000 infants. En aquest cas es tracta de roses virtuals dissenyades per l'il·lustrador Jordi Labanda, que es poden compartir o imprimir a www.rosesenaccio.cat. Ajuda en Acció dóna suport a famílies sense recursos a través de beques menjador, llibres de text i beques per a excursions.

A la paradeta d'Amnistia Internacional es poden adquirir roses de paper elaborades pels interns del centre penitenciari de Lledoners, i Sonrisas de Bombay sortirà als carrers de Barcelona, Sabadell i Tarragona per vendre roses elaborades per les beneficiàries del projecte SEED de formació ocupacional per a les dones dels slums d'Andheri East, al nord de la ciutat de Bombai. En aquests dos casos, tant Amnistia com Sonrisas de Bombay aprofiten Sant Jordi per recordar la importància del compromís amb la justícia global, a més de la lluita contra la pobresa i a favor dels drets humans. Arrels i Assís, que atenen persones sense sostre, també aprofitaran Sant Jordi per sortir al carrer, donar a conèixer la seva feina i vendre productes elaborats als seus tallers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia