Societat

Dues universitats catalanes entre les 30 millors del món de les de menys de 50 anys

La Pompeu Fabra i l'Autònoma de Barcelona ocupen la posició 12 i 29 del rànquing elaborat per una revista sobre educació

La Rovira i Virgili se situa en el lloc 80 de les cent que recull la publicació ‘Times Higher Education'

La universitat Pompeu Fabra i l'Autònoma de Barcelona se situen entre les 30 millors universitats del món de menys de 50 anys , segona la llista que publica la revista THE (Times Higher Education). En concret, la Pompeu Fabra ocupa la posició número 12 , d'una llista que encapçala la suïssa École Polytechnique Fédérale de Lausanne. Pel que fa a la UAB, se situa al lloc número 29 del rànquing. La resta d'universitats estatals apareixen a partir del lloc número 46, que ocupa la Universitat Autònoma de Madrid. Al lloc 80 apareix la Universitat Rovira i Virgili. Al lloc 88 hi ha la Universitat de Vigo i al 97 la Universitat Politècnica de València.

Als llocs dos i tres de la llista hi apareixen universitats sud-coreanes, concretament la Universitat Pohang de Ciència i Tecnologia i l'Institut Avançat de Ciència i Tecnologia (KAIST). En quart i cinquè lloc també hi ha universitats asiàtiques, com són la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong i la Universitat Tecnològica de Nanyang, de Singapur.

Per països, Austràlia és el que situa més universitats en el Top 100 d'universitats joves (16), seguit de prop pel Regne Unit (15) i, a més distància, per Alemanya (7), els Estats Units (7), Espanya (6) i França (5).

Els resultats del rànquing s'han fet públics durant la Cimera d'Universitats Joves, que enguany ha tingut lloc a la Dublin City University. Durant la jornada, Phil Baty, l'editor del rànquing, també ha anunciat que la Universitat Pompeu Fabra, cinquena europea i primera estatal de la llista, serà la seu de la propera cimera, que es farà a Barcelona els dies 6 i 7 d'abril del 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia