Societat

El foc a la Vall d'Ebo hauria afectat 1.715 hectàrees, segons les primeres estimacions

Una crema descontrolada de restolls per part d'un llaurador hauria provocat l'incendi

Es preveu que aquest dissabte cinc mitjans aeris segueixen remullant la zona

El foc a la vall valenciana d'Ebo, a la Marina Alta, hauria afectat 1.715 hectàrees de superfície forestal, segons les primeres estimacions que ha facilitat el servei d'emergències del País Valencià. Deu mitjans aeris s'incorporaven a primera hora del matí a les tasques d'extinció del foc declarat dijous, mentre les condicions meteorològiques milloraven per la baixada del vent i la temperatura i l'increment del nivell d'humitat, fet que permetia delimitar-ne el perímetre. Un perímetre en el qual ja no hi ha flama, tot i que els serveis d'extinció d'incendis continuen remullant els punts calents. El foc va obligar a desallotjar un centenar d'habitatges del municipi de Pego.

Durant la nit, nou brigades de la Generalitat valenciana, sis de la Diputació de València, unitats militars d'emergències i bombers d'Alacant i València han estat a la zona. Una crema descontrolada de restolls per part d'un llaurador hauria provocat l'incendi, ajudat per la forta onada de calor que ha batut registres al País Valencià. A Alacant aquest dijous es van assolir els 36,9 graus, la temperatura més alta al maig des del 1856. Es preveu que aquest dissabte cinc mitjans aeris seguisquen remullant la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia