Societat

salut

Catalunya podria ampliar les vacunes fixes

El conseller afirma que s'estudiarà, tot i que el ministeri no ho aprovi

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar ahir que la Generalitat treballarà per ampliar a d'altres malalties el calendari de vacunes obligatòries i gratuïtes dels nens, assumint el seu cost, si el govern espanyol no aprova finançar-les.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller va manifestar: “No només la Generalitat, sinó també altres comunitats no entenen on està la justificació al fet que el calendari de vacunes obligatòries cobertes per Salut no n'inclogui d'altres que s'han demostrat igualment efectives.” Va referir-se a algunes vacunes, com ara la del meningococ, el pneumococ o la varicel·la, que no són obligatòries però sí recomanades a les famílies, que són les que decideixen si les administren als seus fills i les paguen.

Ruiz va afegir que “arribarà el moment que caldrà trencar amb tot això”, i va anunciar que “si el ministeri no dóna resposta, ho farà la Generalitat” després de consultar el Consell de Vacunes i de l'Associació Catalana de Pediatria. Actualment, és el Ministeri de Salut qui aprova el calendari de vacunació obligatòria dels nens. Ruiz va recordar que Catalunya “té un problema molt greu de finançament” per a la sanitat pública i va lamentar que “tothom protesta però no hi ha un front comú” per afrontar-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia