Societat

El tercer sector vol un pacte contra la pobresa i més diners

Munté es compromet a “fer els deures i intensificar les accions”

Guiteras lamenta el poc esforç pressupostari

La Taula del Tercer Sector Social va tornar a demanar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, un major compromís pressupostari per poder fer front a les nombroses necessitats existents i va plantejar la conveniència de transformar l'actual pla contra la pobresa en un pacte que impliqui tots els grups parlamentaris.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, i representants de 33 entitats i federacions del tercer sector es van reunir ahir amb Mas; la vicepresidenta, Neus Munté, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Es tractava de fer balanç i, tal com va destacar Guiteras en sortir de la reunió, la sensació de conjunt va ser agredolça. Guiteras va assegurar que el govern ha complert “el 50%” de les mesures que les entitats li havien demanat a l'última reunió, però va lamentar el poc compromís pressupostari de l'executiu català. “Pel que fa al pressupost, estem menys satisfets”, va destacar la presidenta de la Taula, que insisteix en la necessitat de reformar la renda mínima d'inserció (RMI).

Després de la reunió, la vicepresidenta del govern, Neus Munté, es va comprometre a “fer els deures i intensificar les accions”, tot i que va reiterar que el govern no disposa de tos els diners que genera.

Pel que fa a la RMI, Munté va explicar que la seva reforma està “subsumida” als treballs de la iniciativa legislativa popular, que està en fase de tramitació al Parlament. I pel que fa a la llei de la dependència va assegurar que espera tenir abans d'acabar la legislatura un document per debatre amb el sector i no generar falses expectatives com ha passat amb l'estatal.

Pel que fa al nomenament de Neus Munté com a vicepresidenta del govern i al gir social que ha assegurat el president que vol donar al govern, Guiteras va assegurar que ho veu com “un gest”, però que espera “veure canvis” en la política de l'executiu en els pocs mesos que queden fins al final de la legislatura.

LA FRASE

En el que té a veure amb el pressupost que s'hi ha destinat estem menys satisfets
Àngels Guiteras
presidenta de la taula del tercer sector social

LA XIFRA

50
per cent
de les mesures que havien demanat les entitats del tercer sector social s'han complert.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia