Successos

“Jugava amb mi com volia, el que em feia era xantatge”

Els tres joves que van denunciar l'expresident de la Creu Roja de Banyoles declaren que l'acusat aprofitava “el seu poder” per abusar sexualment d'ells

Dos dels tres nois eren menors, aleshores

“En un principi, ell em volia ajudar i jo necessitava l'ajuda.” Un dels tres joves que han portat a judici per presumptes abusos sexuals l'expresident de la Creu Roja de Banyoles, Joaquim Homs, va declarar ahir al jutjat penal número 3 de Girona que la relació que inicialment mantenia amb l'acusat era “d'amistat”, però que va acabar veient que el que li feia “era xantatge i que s'aprofitava de la seva situació”. El denunciant va relatar que tenia 16 anys quan va conèixer l'imputat i que s'hi va posar en contacte perquè li van dir que Homs “el podria ajudar a arreglar els papers” de residència. “Al meu cunyat no li agradava que visqués amb ells; anava a casa d'Homs per necessitat. El veia com una persona amb poder. El meu objectiu era aconseguir feina; primer, me'n va donar una de dues hores i després, una de quatre. L'any següent, la relació va anar canviant. Em tocava els genitals, el cul, em feia petons al cap, a la galta, a la boca. Hi vaig parlar més de tres cops sobre aquest tema. Li deia: «Quim, no m'agrada.» Li vaig comentar més d'una vegada que jo no volia. I ell em responia que era el seu nen, com el nen de casa, que ho feia perquè m'estimava.”

El noi hi va afegir que la situació va anar a “més categoria” i que, si s'hi resistia, Homs li recordava que “la porta era gran i que n'hi havia 50.000 com jo”. “Em dutxava sol i ell entrava al darrere i em feia posar-li crema al cos. També m'obligava a dormir al seu llit. Jugava amb mi com volia. Primer jo estava molt content amb en Quim, no em faltava res, no patia per res. Als meus amics els el vaig presentar perquè la seva situació era pitjor que la meva. Hauria callat, però en veure que també anava per ells.... Per les nostres creences, a més, el que vam fer és il·lícit. Primer no tenia clar si posar la denúncia. Però un cop vaig veure la realitat, vaig pensar que se li havien de parar els peus perquè el que feia no era correcte.”

Les tres presumptes víctimes, d'origen magrebí, exerceixen l'acusació particular a través de l'advocat Benet Salellas. Un altre dels joves va explicar que quan estudiava primer d'ESO a l'institut va conèixer Homs i que, gràcies a ell, “va poder tenir unes ulleres” per veure-hi bé. “Un parell de vegades em va tocar els genitals per sobre els pantalons. També m'havia tocat el cul i fet petons a la boca. Deia que era normal. En aquell moment jo no hi podia fer res. Tot i que no hi estava d'acord, estava molt agraït amb ell. Vaig intentar més endavant retirar la denúncia perquè volia posar fi a aquest tema, si bé realment el millor era venir al judici a dir la veritat.”

I, pel que fa al tercer denunciant, va exposar haver sigut víctima de situacions molt similars, tot i que va especificar que en el seu cas ell era major d'edat. “El vèiem com una persona amb molt poder i, a més, se'n vantava. Quan faltava algun paper o document, amb una trucada de mòbil ho solucionava.” A banda, malgrat que el guió marcava que Homs prestés declaració ahir al matí, el jutge va acceptar la petició del seu advocat, que va requerir que ho faci al final del judici. Serà dimecres o dijous, depenent de com s'allarguin les compareixences de tota la tanda de testimonis i pèrits que hi ha citats.

LA XIFRA

18
anys
de presó demana la fiscal per a Homs per abusos sexuals i prostitució de menors. La defensa en vol l'absolució.

LES FRASES

Em tocava, em feia petons, jo em dutxava i ell entrava al darrere, i també m'havia obligat a dormir amb ell a casa seva
Declaracions fetes durant el judici per un dels denunciants
Quan vaig conèixer Homs, érem com un pare i un fill. Estava molt content. No em faltava res. No patia per res. Després, la relació va canviar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia