Política

L'ANC activa el calendari de mobilitzacions fins al 27-S

Organitzarà un acte massiu cada mes per visualitzar el suport al procés, començant per una acció al territori el 27 de març

També instal·larà marcadors a cada municipi amb el compte enrere

Dit i fet. Després que el 27 de febrer passat, amb un acte multitudinari a la Fira de Cornellà, anunciés el rellançament de la seva campanya amb vista a les eleccions del 27-S, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol anar per feina, i ja prepara un gran acte mensual per mantenir l'esperit de la mobilització ciutadana. La idea, de fet, és muntar-ne un de diferent cada dia 27 fins a les eleccions, segons s'exposa en un document dirigit a les territorials perquè també s'hi impliquin.

El del març, l'únic que de moment hi ha perfilat, coincidirà a just sis mesos de la convocatòria electoral, i es pretén que sigui una acció descentralitzada arreu de Catalunya, segons confirmaven ahir des de l'entitat. La proposta és que hi hagi una concentració a cada municipi, amb què es vol fer explícita també la importància que es dóna a les eleccions del 24 de maig. Així, es llegirà un text, semblant al que es va fer públic a Cornellà, per demanar el compromís ferm de les llistes i els alcaldables sobiranistes amb el procés, i es demanarà a cada territorial que ho visualitzi amb alguna acció com ara un mosaic d'espelmes, una projecció o alguna gran pancarta.

En paral·lel, també s'ha proposat que s'instal·li un marcador a cada municipi que reflecteixi el compte enrere fins al 27-S, semblant al que l'ANC ja va promoure abans del 9-N. En aquest cas, però, es buscarà que sigui “més sistematitzat i homogeni” que llavors, segons explicaven ahir des de l'entitat.

En les últimes setmanes, l'ANC s'ha reactivat i ja ha organitzat un seguit d'accions com ara paradetes al carrer a l'Hospitalet, el repartiment de fullets al Congrés Mundial del Mòbil, l'estrena del documental Història d'un futur sobre el paper de la gent gran en el procés i un acte commemoratiu pel Dia de la Dona. Divendres, a més, la sectorial internacional farà una festa per celebrar l'entrada a La Primavera Catalana.

El principal acte que hi ha a l'horitzó, de tota manera, és el que pretén omplir el Palau Sant Jordi el 24 d'abril, en col·laboració amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), plantejat com a mostra de força sobiranista a tot just un mes de les municipals.

La projecció del procés, en un cap de setmana

Òmnium Cultural presentarà avui la seva nova campanya per internacionalitzar el procés sobiranista. Segons ha pogut saber aquest diari, l'acció serà del 25 al 28 de juny, i s'ha batejat com a Catalan Weekend, en una idea similar a la que l'ANC va dur a terme al juliol a Girona per les jornades Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzades per El Punt Avui. Llavors van venir desenes de visitants d'altres països, i ara la idea és ampliar-ho a milers, amb la complicitat d'entitats d'arreu del país, que ajudaran a organitzar intercanvis i agermanaments, abans d'un acte final conjunt, per donar a conèixer la cultura catalana i el procés polític que viu el país. El juny passat, Òmnium ja va muntar una jornada castellera simultània a vuit ciutats europees, rere el lema Catalans want to vote. Human towers for democracy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia