Política

El PP de Palamós vota a favor de l'actual model educatiu

El regidor defensa el català com a llengua pròpia i diu que la fa servir sempre

Va rebre el suport unànime del ple palamosí, encara que Esquerra va criticar que es retallessin dos aspectes per qüestions legals

El regidor del Partit Popular a Palamós, Ricard Fontanet, va votar a favor de la moció de suport a l'escola catalana en el ple de dimarts a la nit. “El català és la nostra llengua, del PP de Palamós. Som palamosins i som catalans. La fem servir sempre”, va afirmar en el ple Fontanet, davant la sorpresa de més d'un regidor.

Fins i tot el portaveu d'Esquerra, Dani Reixach, va aplaudir el posicionament de Fontanet. “Si tots els del PP fossin com vostè, ara no discutiríem això. Gràcies per la seva valentia”, va dir Reixach, que va afegir, “potser s'ha equivocat de partit”.

La moció aprovada, per unanimitat de tot el ple palamosí, era la proposada per Somescola, que agrupa entitats cíviques i educatives per l'escola catalana, encara que es van retallar un parell de qüestions davant de temes legals exposats pel secretari. Així de la moció de Somescola, que és la que l'alcaldessa, Maria Teresa Ferrés (PSC), va llegir en la concentració de dilluns al vespre a favor de l'escola en català, es van treure els punts en què es donaria compte al Tribunal Suprem i en què es continués aplicant l'actual model sense tenir en compte les sentències.

Davant aquest fet, els dos regidors d'Esquerra, Dani Reixach i Lluís Puig, tot i donar suport a la moció, van voler deixar clar que estaven a favor de la moció de Somescola en tots els seus punts i comes. I en aquest sentit, van manifestar, en no voler acatar una sentència judicial –com es derivava del final del segon punt de l'acord–, que es manifestaven “insubmisos a la Constitució”.

L'alcaldessa va justificar les dues esmenes a la moció base pel fet que els 17 representants del poble estaven en el ple “no a títol personal”, sinó “com a regidors”. “Però l'essència és la mateixa i el contingut és el mateix”, va dir Ferrés.

LA REACCIÓ D'ALTRES REGIDORS DEL PP GIRONINS

El català ha de continuar essent llengua vehicular, però el castellà, també. Cal acatar la resolució
MANEL ESCOBAR
REGIDOR DE ROSES
Desconec el cas de Palamós, però cal exigir respecte a les resolucions judicials
MARIA ÀNGELS OLMEDO
REGIDORA DE FIGUERES
Ara mateix no votaria ni a favor ni en contra, m'abstindria per la manipulació que hi veig"
JOAN PONS
regidor de calonge
En català en primer lloc i després en castellà, però sempre en igualtat de condicions
JÚLIA SALA
regidora d'olot
Respecto el que ha fet Fontanet a Palamós. Jo ja em pronunciaré en el ple quan toqui
LAURA GALIANA
REGIDORA DE PALAFRUGELL
Sóc partidari que el català sigui present en l'educació, però aposto pel bilingüisme
PETER KOSIDLO
REGIDOR DE CASTELL-PLATJA D'ARO
No donaré suport a cap moció. Els idiomes vehiculars han de ser el català i el castellà en la mateixa mesura
ENRIC MARTÍNEZ
regidor de lloret de mar
En el PP tothom és lliure, jo votaré contra la moció, no perquè m'ho digui el partit sinó perquè ho crec"
ANDRÉS NAVARRETE
regidor de torroella de montgrí

La direcció del PP, desconcertada

Desconcert. Aquesta seria la millor manera de definir ahir, i durant tot el dia, la reacció que va provocar el vot de Ricard Fontanet a la direcció del PP de Girona. Trucades amunt i avall. Especialment a regidors del grup recomanant un discret silenci a l'enquesta d'El Punt Avui. De tota manera, ni el president del PP a Girona, Enric Millo, ni la portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona i vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès, Concepció Veray, no van valorar ahir el sentit del vot de Ricard Fontanet. Amb tot, fonts de la direcció del partit a Girona sí que van optar clarament ahir a la tarda per afirmar que no valorarien el vot de Fontanet, amb el qual encara no havien parlat, i es van limitar a expressar “que el posicionament del partit en aquesta matèria és molt clar”.

J. TRILLAS

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.