Política

Barcelona aprova una declaració institucional a favor de la immersió

El PP es queda sol votant en contra de la iniciativa que critica la sentència del Suprem i defensa la comunitat educativa

Trias assegura que la ciutat exercirà com a capital de Catalunya en la defensa de la llengua i la cultura

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional a favor de la immersió lingüística a les escoles de Catalunya i mostrant el desacord amb la sentència del Tribunal Suprem que qüestiona el model actual.

La iniciativa, impulsada per CiU, PSC, ICV-EUiA i UxB ha aïllat al PP, que no l'ha votat i s'ha quedat sol al ple extraordinari celebrat aquest divendres per tractar la immersió com a tema monogràfic.

La declaració, a més, mostra el “compromís” de l'Ajuntament de Barcelona amb el “manteniment, millora i extensió” del sistema d'immersió i dels preceptes que marca la llei d'educació de Catalunya.

El text expressa el “suport i compromís” amb “l'actual sistema d'immersió lingüística dels centres educatius catalans” i qualifica el model “d'èxit educatiu i garant de la cohesió social al nostre país”.

A més, mostra “l'oposició” a la “divisió de la comunitat educativa en dues comunitats lingüístiques separades, que amb el temps correrien el risc d'estar enfrontades”, cosa que s'assegura que “comportaria una perillosa pèrdua de cohesió social”.

L'Ajuntament de Barcelona s'adhereix també amb aquesta declaració a la iniciativa somescola.cat i emplaça “a tots els barcelonins a donar-hi suport”.

La declaració aprovada també mostra “el desacord amb la sentència del Tribunal Suprem que qüestiona, de nou, un model que s'ha demostrat d'èxit, convivencial i plenament acceptat per al societat catalana”.

Per últim, l'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès amb l'aval del ple a fer arribar el seu acord al Tribunal Suprem espanyol, al TSJC, al departament d'Ensenyament de la Generalitat, als diputats del Parlament i als membres del Congrés dels Diputats i el Senat.

Barcelona, defensarà el català

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que la ciutat exercirà com a capital de Catalunya en la defensa de la seva llengua i la seva cultura.

L'alcalde ha qualificat el model educatiu d'“èxit” i ha destacat que ha garantit el coneixement del català i la cohesió social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.