Política

El govern garanteix ara la paga de Nadal als funcionaris

Francesc Homs i Joana Ortega tranquil·litzen els empleats públics després que el conseller d'Economia plantegés ahir una possible supressió de la paga extra

El portaveu del govern fa autocrítica i admet un error de comunicació dins l'executiu

Puntualitza que l'any que ve no sap què pot passar, però que qualsevol rebaixa de sou ha de respondre a una negociació amb els agents socials

El portaveu del govern català, Francesc Homs, i la consellera de Governació, Joana Ortega, han enviat aquest matí un missatge de tranquil·litat als funcionaris assegurant que cobraran la paga extra aquest pròxim Nadal. D'aquesta manera, l'executiu d'Artur Mas ha volgut tancar la polèmica oberta aquest dijous quan el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va deixar la porta oberta a suprimir aquest Nadal la paga extra dels treballadors públics.

Homs, en declaracions a RAC 1, ha fet autocrítica i ha admès un error de comunicació dins el govern. Ahir al matí Mas-Colell llançava aquesta nova retallada del sou dels empleats públics i poques hores després (ahir a la tarda el mateix Mas-Colell va matisar les seves paraules), el conseller de l'Interior, Felip Puig, al programa 59 segons de TVE, i de nou aquest matí, el portaveu de l'executiu de Mas s'han apressat a tranquil·litzar el sector i negar aquesta possibilitat.

Amb tot, Homs ha puntualitzat que “els funcionaris tindran paga extra aquest Nada” i ha afegit: “el que ve no ho sé”. Tot i això, també ha volgut aclarir, tal com va fer ahir Mas-Colell, que la supressió del sou no es faria si “no hi ha acords amb els agents socials”, tal com s'ha fet -ha recordat- al llarg d'aquest any dins de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), és a dir, a TV3 i Catalunya Ràdio, i en el sector educatiu.

Homs també ha volgut remarcat que el fet que el govern hagi decidit suprimir la paga de Nadal dels seus consellers i dels alts càrrecs no vol dir que es vulgui “imposar” aquesta mesura a ningú. “Ho hem fet perquè el que estem fent és difícil i perquè hi ha la percepció, a vegades crec una mica injusta, de la política molt negativa”, ha aclarit. “Des de la política hem de saber fer gestos”, ha assegurat.

De la mateixa manera, la consellera de Governació, Joana Ortega, ha assegurat aquest matí en un esmorzar informatiu que l'executiu s'ha marcat com a objectiu que els empleats públics “recuperin el prestigi i l'orgull de dedicar-se a la cosa pública”. “Els funcionaris poden estar tranquils”, ha insistit Ortega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.